Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile seminţelor de cânepă

ro

20 Nov, 2014 13:20 1899 Marime text
Seminţele de cânepă sunt adevărate minuni ale naturii, conţin echilibrul perfect între proteine, grăsimi esenţiale, vitamine şi enzime, combinate cu cantităţi reduse de zahăr, amidon şi grăsimi saturate, care întăresc sănătatea şi oferă o stare generală de bine. Seminţele de cânepă sunt bogate în proteine, acizi graşi Omega-3 şi Omega-6, antioxidanţi, aminoacizi, fibre, fier, zinc, carotene, fosfolipide, fitosteroli, vitaminele  B1, B2, B6, E, clorofilă, calciu, magneziu, sulfur, cupru, potasiu, fosfor şi numeroase enzime.

Seminţele crude de cânepă conţin mai multe proteine digerabile comparativ cu carnea, ouăle, brânza sau laptele de vacă. În plus, toţi aminoacizii esenţiali se găsesc în seminţele de cânepă, inclusiv acidul gama linolenic, unul dintre cei mai rari aminoacizi. Aceste seminţe ajută la eliminarea kilogramelor, măresc energia organismului, contribuie la recuperarea mai rapidă a organismului după boli şi accidente, reduc colesterolul şi tensiunea arterială, îmbunătăţesc circulaţia sângelui, scad simptomele sindromului premenstrual şi ameliorează crampele menstruale. Totodată, reduc inflamaţiile şi simptomele artritelor, tratează pielea uscată şi afecţiunile părului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii