Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile consumului de prune uscate

ro

30 Nov, 2014 16:44 2338 Marime text
Gustarea ideală dintre mese, prunele uscate conţin o cantitate impresionantă de antioxidanţi, vitaminele A, B şi C, precum şi minerale (calciu, fier, potasiu, magneziu). Printre beneficiile consumului de prune uscate se numără întărirea sistemului imunitar (două, trei prune uscate pe zi), îmbunătăţirea digestiei, menţinerea greutăţii şi prevenirea diabetului de tip doi. 200 de grame de prune uscate asigură 7% din necesarul zilnic de fibre.

De asemenea, prunele uscate măresc capacitatea organismului de a face faţă la agresiunea viruşilor specifici perioadei reci a anului. Potrivit unui studiu realizat în Florida, prunele uscate încetinesc scăderea densităţii osoase cu 3-5% pe an. Tot ele, datorită efectului laxativ, tratează cu succes constipaţia. Conţin şi betacaroten, care contribuie la ameliorarea artritelor reumatice. Datorită prezenţei antioxidanţilor, prunele uscate reprezintă aliaţi ai frumuseţii. Ele contribuie la menţinerea elasticităţii pielii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii