Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:25 28 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile consumului de bulgur

ro

24 Nov, 2014 17:11 3066 Marime text
Sărac în calorii şi cu un indice glicemic mai bun decât orezul alb, bulgurul este un amestec de diferite tipuri de boabe de grâu şi reprezintă o sursă importantă de fibre şi proteine vegetale. Conţine vitamine, minerale, precum magneziu, potasiu şi fosfor. Bulgurul, întâlnit în Europa şi Orientul Mijlociu, este asemănător cu orezul şi este ideal pentru persoanele care preferă regimul vegetarian. Acest aliment oferă energie, stimulează tractul digestiv şi previne constipaţia.
 
Manganul din bulgur contribuie la prevenirea formării cheagurilor de sânge şi la buna funcţionare a sistemului nervos şi a creierului. Fierul, necesar organismului pentru producerea hemoglobinei, este prezent în acest aliment. O singură ceaşcă de bulgur conţine 22% din doza recomandată pentru bărbati şi 10% din cea necesară femeilor. De asemenea, fierul favorizează formarea muşchilor şi întăreşte sistemul imunitar. Deoarece are puţine calorii, bulgurul este recomandat în curele de slăbire. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii