Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Atenţie, fumători! Plante care ajută la curăţarea plămânilor

ro

10 Sep, 2015 00:00 26719 Marime text
Deşi cei mai mulţi dintre fumători cunosc efectele nocive ale nicotinei, de foarte puţine ori reuşesc să renunţe la acest viciu. Există anumite remedii naturale prin care fumătorii îşi pot curăţa plămânii de nicotină. Mierea ursului, spre exemplu, este o plantă folosită de mulţi ani pentru a trata bronşita, astmul sau alte probleme majore ale căilor respiratorii. Această plantă este cunoscută şi pentru lupta împotriva bacteriilor existente în organism: ea creşte funcţia sistemului imunitar şi contribuie la curăţarea plămânilor.
 
Mullein este una dintre cele 360 de specii de plante din familia grâuşorului şi una dintre cele mai bune plante care ajută la curăţarea plămânilor. Atât florile, cât şi frunzele pot fi folosite pentru calmarea şi tratarea problemelor respiratorii, inclusiv astm, pneumonie şi tuberculoză. Mullein este un expectorant natural care favorizează curăţarea mucusului din plămâni. Ceaiul de mullein se prepară din una şi patru linguriţe de plantă, în funcţie de cantitatea de apă. Se lasă ceaiul la infuzat zece minute, înainte de a fi băut. Inhalarea aburilor este la de eficientă precum consumul ceaiului.
 
Şi ceaiul de muşeţel este cunoscut pentru proprietatea lui de a trata răceala, tusea şi alte boli asemănătoare. Acest ceai este foarte benefic pentru persoanele care încearcă să se lase de fumat. Ceaiul de muşeţel slăbeşte mucusul şi acţionează ca un expectorant, el reduce iritarea gâtului şi poate ajuta în cazul bronşitei, răcelii sau chiar al pneumoniei. De asemenea, şi ceaiul de lemn dulce este indicat pentru dezintoxicarea plămânilor, înlăturarea iritaţiei, dar şi pentru uşurarea expectoraţiei. Datorită proprietăţilor antibiotice pe care le are, lemnul dulce elimină bacteriile şi viruşii din organism. Tutunul Indian, o plantă care creşte în America de Nord, are efecte uimitoare asupra tutunului din plămâni. El este folosit pentru a trata o serie de boli ale căilor respiratorii şi pentru detoxifierea plămânilor. În acest scop, se inhalează aburii ceaiului de tutun indian timp de zece minute.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii