Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armonia Hospital Morfologia fetală, metoda prin care poți să ai o sarcină în siguranță

ro

28 Aug, 2023 17:00 1440 Marime text
sursă foto - Pixabay.com
  • Morfologia fetală reprezintă cea mai detaliată evaluare ecografică a fătului
 
 
Atunci când optezi pentru Morfologia Fetală este bine să ții cont de faptul că un rol important îl joacă și medicul care interpretează datele.
 
În acest fel, reprezentanții Armonia Hospital vine cu recomandări privind această procdură, avându-l pe mediul dr. Nikolaos Iliopoulos ca referință pentru morfologia fetală.
 
De aceea este bine să alegi un medic cu o pregătire riguroasă, dar și cu experiență temeinică în morfologia fetală, pentru a fi sigură că orice detaliu este analizat cu maximă atenție și nu reprezintă o problemă în viitor.
 
Morfologia fetală reprezintă cea mai detaliată evaluare ecografică a fătului. Unele femei însărcinate ezită însă să meargă la ecografia de morfologie fetală de teamă ca nu cumva o veste mai puțin plăcută să le strice bucuria sarcinii. Astăzi există însă tehnologii care permit inclusiv intervenții în uter, pentru ca bebelușul să aibă șansa unei vieți normale. Iar cel mai adesea, o suspiciune din partea medicului înseamnă doar un set de analize în plus (noninvazive sau invazive, după caz), pentru ca mama să aducă pe lume un copil sănătos. În anumite situații, ecografia morfologică poate salva viața bebelușului. Iată cât de importantă poate fi morfologia fetală.
 
Morfologia fetală pentru trimestrul 1 depistează:
  • anomaliile cerebrale
  • anomaliie cardiace
  • anomaliile scheletului și părților moi
  • evidențiază problemele cu cordonul ombilical, lichidul amniotic sau orice patologie a organelor genitale care ar periclita sarcina.
 
În trimestrul 2, Mulți părinți așteaptă cu nerăbdare momentul ecografiei, pentru a afla cu precizie sexul copilului și pentru a-l observa mișcându-se în interiorul cavității uterine. Medicii însă urmăresc depistarea anomaliilor fetale, așadar vor examina și măsura toate organele bebelușului. Începând de la forma și structura cutiei craniene, față și coloană vertebrală, până la inimă, rinichi, stomac, mâini și picioare, fiecare parte a corpului celui mic va fi verificată pentru a se exclude existența unor anomalii în dezvoltarea lui. Iar anomalii pot însemna:
  • probleme cardiace sau renale
  • hidrocefalie
  • defect al măduvei spinării sau de perete abdominal
  • buză de iepure
  • absența cerebelului.
 
 
 
Pentru programări sunați la următoarele numere de telefon:
074.747.4747 sau 0760.665.098. Armonia Hospital se află pe Str. Mircea cel Bătrân 102, Constanța.
 
Citește și
 
Sia Medical, noul standard de Excelență în Imagistică oferă constănțenilor servicii gratuite prin Casa de Asigurări de Sănătate
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii