Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Apa de trandafiri curăţă în profunzime tenul

ro

15 Apr, 2015 00:00 1629 Marime text
Considerată un produs de lux în perioada împăraţilor romani, apa de trandafiri reprezintă o soluţie parfumată ce contribuie pozitiv la buna funcţionare a organismului. Apa de trandafiri se obţine din trandafiri proaspeţi şi apă distilată. Cu cât trandafirii sunt mai proaspeţi, cu atât mai concentrată va rezulta apa de trandafiri. Trandafirii se adaugă într-un vas cu apă distilată. Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mediu până când petalele îşi pierd culoarea. După ce acestea devin aproape albe, se opreşte focul şi se scurge apa care a rămas. Se poate păstra în frigider, într-un recipient de sticlă.
 
Datorită proprietăţilor astringente, calmante, antirid şi regenerante, apa de trandafiri este folosită mai ales pentru îngrijirea pielii. Foarte bună pentru orice tip de ten, ea reface textura pielii, pe care o hidratează şi tonifică. Deoarece curăţă în profunzime, poate înlocui loţiunea tonică. Pe lângă faptul că hidratează pielea şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, apa obţinută din petalele trandafirilor netezeşte ridurile fine. În acelaşi timp, previne apariţia coşurilor.
 
De asemenea, are capacitatea de a îngriji scalpul şi părul, stimulând creşterea părului prin accelerarea circulaţiei sanguine. Aroma apei de trandafiri are un puternic efect pozitiv şi asupra stării de spirit. Recomandată celor care stau mult în faţa calculatorului, această soluţie asigură revigorarea ochilor obosiţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii