Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunțul Ministerului Sănătății Diagnostic greșit pentru românul care s-a întors din Grecia. Nu are variola maimuței

ro

23 May, 2022 12:15 1478 Marime text
foto cu rol ilustrativ: unsplash/ Hans Reniers
  • Grecia a confirmat duminică, 22 mai, un prim caz de variolă a maimuței, la un român care trăiește în Marea Britanie și care venise în vacanță în Kefalonia, a precizat pentru DIGI24, medicul Nikos Koudounis.
 


Anunțul Ministerului Sănătății
 

În urma informărilor realizate la nivelul Ministerului Sănătății prin discuții cu Misiunea română în Republica Elenă, am fost informați că diagnosticul de variola maimuței pentru cetățeanul român care a fost internat într-un spital din Atena a fost infirmat.

Pacientul a fost diagnosticat cu varicelă, starea lui de sănătate e bună și a fost externat.

 
Atena a anunțat, tot dumunică, un caz de lepră (sau boala Hansen) - o boală infecțioasă gravă, cunoscută din Antichitate, provocată de o bacterie, Mycobacterium leprae sau Mycobacterium lepromatosis. În localitatea Tichilești din județul Tulcea se află singurul spital din România unde mai sunt internați cei confirmați cu această boală. 

Amintim că mai multe țări din regiunea europeană a Organizației Mondiale a Sănătății au raportat cazuri confirmate sau probabile de variola a maimutei (monkeypox) de la începutul lunii mai a anului 2022.  

Oricine are contact apropiat cu cineva cu variola maimuței se poate infecta, însă specialiștii spun că nu se răspândește cu ușurință între oameni, ci necesită un contact apropiat.  

Simptomele pot fi ușoare sau severe, iar leziunile pot fi foarte pruriginoase sau dureroase, iar majoritatea pacienților se recuperează în câteva săptămâni, fără a necesita tratament. 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii