Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antioxidanții din portocală, cheia anti-îmbătrânirii

ro

03 Feb, 2021 00:00 2141 Marime text
  • Portocalele conțin vitaminele A și C, fier, calciu și potasiu, având un rol important în dezvoltarea sistemului imunitar al organismului.
  • Antioxidanții din portocale reduc efectele îmbătrânirii.
     
Naringina, una dintre substanțele din clasa flavonoidelor, care se găsește din abundență în citrice (și roșii), este bine cunoscută pentru virtuțile sale în lupta cu cancerul. Oamenii de știință susțin că aceasta are capacitatea de a reface ADN-ul distrus din celule care favorizează apariția cancerului și în plus stimulează ficatul să ardă grăsimea în exces din organism.
 
Consumul alimentelor bogate în beta-criptoxantina, pe care o găsim în special în portocale, porumb, dovleac, papaya, ardei roșu și piersici, poate să scadă riscul de apariție a cancerului pulmonar.
 
În perioada iernii, portocalele sunt cele mai consumate fructe. Acestea îmbunătățesc textura și culoarea pielii. Datorită conținutului de vitamina C, ajută la restabilirea colagenului din organism, care este responsabil pentru fermitatea pielii si previne imbatranirea prematura a acesteia. Antioxidantii puternici din portocale, lupta impotriva radicalilor liberi care cauzeaza adesea ridurile.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii