Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antibiotice din natură

ro

16 Aug, 2014 00:00 1442 Marime text
Antibioticele sunt recomandate pentru tratarea mai multor tipuri de infecţii. Din păcate, acestea pot distruge şi bacteriile prietenoase care susţin sistemul imunitar. Rezultatul unui consum de antibiotice poate fi un sistem digestiv distrus şi micşorarea imunităţii faţă de alte infecţii care pot apărea pe viitor. Astfel, pot fi găsite, în primă fază, remedii din natură.
 
Usturoiul este considerat un antibiotic natural eficient. În Evul Mediu, acesta era utilizat chiar împotriva ciumei. Usturoiul are şi proprietăţi antifungice, antivirale şi antimicrobiene. Ajută, în acelaşi timp, la îndepărtarea bacteriilor „neprietenoase“. Ultimele cercetări arată că usturoiul conţine 39 de antibiotice din natură.
 
Uleiul de oregano este antiviral, antifungic şi distruge bacteriile dăunătoare, fără a le afecta pe cele benefice.
 
Echinaceea este utilizată de sute de ani pentru întărirea imunităţii şi pentru combaterea unei game variate de infecţii. Poate fi utilizată în tratarea rănilor deschise, a infecţiilor sangvine sau a altor afecţiuni determinate de infecţii bacteriene. În prezent, este utilizată pentru tratarea răcelilor şi a gripelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii