Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:17 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimente pentru sănătatea plămânilor

ro

03 Jan, 2016 00:00 1476 Marime text
Multe produse sunt benefice în cazul bolilor pulmonare. Pentru însănătoşirea plămânilor este recomandat consumul anumitor alimente. Ceapa şi usturoiul, de exemplu, sunt bogate în substanţe antimicrobiene, care acţionează, în special, la nivelul plămânilor şi al căilor respiratorii. Consumul regulat de usturoi este recomandat în perioada epidemiilor, pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Anumite substanţe din usturoi ajung direct în plămâni, fiind eliminate apoi prin respiraţie, timp în care fac o dezinfecţie completă şi continuă a întregului aparat respirator.
 
Ridichea neagră are efecte antiinfecţioase şi antitusive puternice, ea conţine substanţe foarte asemănătoare cu cele din usturoi, dar mai uşor de suportat de către ficat şi fără miros neplăcut.
De asemenea, polenul şi mierea sunt alte două produse ajută la menţinerea sănătăţii aparatului respirator. Pe lângă faptul că stimulează imunitatea şi conţine antibiotice naturale, polenul ajută la restabilirea organismului slăbit de boală, fiind foarte util în revigorarea convalescenţilor după gripă, pneumonie şi tuberculoză pulmonară. Mierea este foarte eficientă atunci când substituie zahărul în alimentaţie.
 
Zerul este un alt remediu cu mari beneficii în vindecarea bolilor pulmonare. În acest scop, se consumă un pahar înainte sau în timpul mesei, de două, trei ori pe zi. Gălbenuşul de ou este o importantă sursă de aminoacizi, substanţe cu un rol important în procesele imunitare. Gălbenuşul este recomandat, mai ales, copiilor, bătrânilor, persoanelor vulnerabile la bolile respiratorii.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii