Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Alimente cu o mare putere antioxidantă

ro

12 May, 2015 00:00 1372 Marime text
Alimentele cu o mare putere antioxidantă sau cu o mare capacitate de absorbţie a radicalilor de oxigen sunt foarte importante pentru menţinerea sănătăţii organismului. Pe lângă o hidratare corespunzătoare, consumul de fibre, fructe şi legume, este necesară şi o alimentaţie bogată în antioxidanţi, care au capacitatea de a reduce radicalii liberi şi de a preveni îmbătrânirea prematură a organismului.
 
Principalele surse de antioxidanţi sunt reprezentate de fructele şi legumele viu colorate, dar şi de vinul roşu, care trebuie consumat cu moderaţie. Un alt beneficiu al consumului de alimente bogate în antioxidanţi se referă la menţinerea unei greutăţi corporale normale. Fructele de pădure sunt cele mai bune alimente antioxidante care furnizează energie organismlui. Ele sunt bogate în vitamine, fibre, minerale şi substanţe care ajută la prevenirea cancerului şi a bolilor cardiovasculare.
 
Vinul roşu conţine substanţe antioxidante (resveratrol, quercitină) care combat radicalii liberi. Resveratrolul protejează împotriva cancerului, scade riscul apariţiei accidentelor vasculare cerebrale. Vinul roşu menţine şi sănătatea inimii, protejează vasele de sânge de formarea plăcilor arterosclerotice şi îmbunătăţeşte funcţia vasodilatatorie în scopul creşterii flexibilităţii vaselor sanguine. Varza, morcovii şi broccoli conţin un antioxidant foarte bun ce reduce riscul de cancer ovarian. De asemenea, aceste alimente sunt bogate în betacaroten, eficient în prevenirea bolilor de inimă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii