Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Alimente care menţin sănătatea ochilor

ro

05 Jul, 2015 09:48 1262 Marime text
Pentru menţinerea şi îmbunătăţirea vederii, trebuie să consumăm alimente bogate în vitaminele A, E, C, în luteină şi betacaroten. Vitamina A are rolul de a îmbunătăţi vederea pe timp de zi şi de noapte, iar vitamina E protejează membrana celulară, împiedicând astfel acţiunea radicalilor liberi responsabili de apariţia cataractei. Luteina reduce riscul degenerescenţei maculare, care apare la vârste înaintate, iar vitamina C este un excelent antioxidant, care, în combinaţie cu vitamina E, are rolul de a proteja ochii împotriva cataractei.
 
Betacarotenul este un excelent antioxidant, care împiedică oxidarea celulelor şi protejează organismul de radicalii liberi. Pentru menţinerea sănătăţii ochilor, trebuie să consumăm legume, precum morcovi, salată, andive, fasole verde, varză de Bruxelles, broccoli, praz, spanac, mazăre, ardei gras verde şi roşu, ardei iute, dovleac, roşii, ţelină şi porumb. Printre fructele cele mai bune pentru ochi, se numără afinele, kiwi, strugurii, caisele, pepenele galben şi curmalele. De asemenea, foarte benefice sunt şi mărarul, pătrunjelul, oregano, tonul şi ouăle. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii