Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:54 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ai grijă de starea ta de spirit cu ajutorul unor remedii naturiste

ro

11 Aug, 2015 00:00 714 Marime text
Anumite alimente şi plante au capacitatea de a ne face să ne simţim bine şi de a ne îmbunătăţi starea emoţională. Hormonul responsabil cu buna dispoziţie şi starea de calm este serotonina, componentă răspunzătoare şi de alte funcţii în organism, precum somnul, tensiunea arterială sau funcţiile motorii. Bananele, de exemplu, datorită conţinutului lor bogat în potasiu, reglează tensiunea arterială şi ajută creierul să funcţioneze în condiţii optime. Dintre toate fructele, bananele sunt transformate cel mai rapid în energie, din acest motiv fiind recomandate înainte de orice efort fizic sau intelectual. În plus, ele conţin aminoacidul triptofan, care se transformă mai apoi în serotonină. De asemenea, şi laptele conţine triptofan.
 
Cafeaua are capacitatea de a îmbunătăţi aproape instantaneu starea de spirit, fiind un inamic redutabil al depresiei. Nucile, datorită acizilor graşi Omega-3, îmbunătăţesc starea de spirit, optimizează tensiunea arterială şi previn artrita. Ciocolata neagră, la rândul ei, sporeşte nivelul de endorfine din creier şi influenţează favorabil starea de spirit. Şi spanacul combate oboseala, stresul şi anxietatea, furnizând organismului multe dintre vitaminele şi mineralele de care acesta are nevoie pentru sănătatea fizică şi cea mentală.
 
Printre alte plante recomandate se numără damiana, care stimulează sistemul nervos central şi are efecte pozitive în tratarea depresiei. Tot ea reduce anxietatea, creşte claritatea mentală şi tratează dispepsia nervoasă, un tip de indigestie cauzată de nervi. Pe de altă parte, şi geraniul, o muşcată parfumată, cu flori de culoare roz, este foarte utilă din punct de vedere medicinal, parfumul ei având un efect uimitor asupra stării interioare. Această plantă calmează nervii şi oferă o stare de siguranţă. De asemenea, are capacitatea de a purifica aerul din cameră.

Ti-a placut articolul?

Comentarii