Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agaricus - proprietăţi şi beneficii

ro

14 Oct, 2014 17:43 2449 Marime text
Agaricus Blazei Murill este o ciupercă comestibilă, originară din Taiwan, China şi Brazilia, care are calităţi nutritive şi terapeutice ce o situează deasupra altor ciuperci. Are cel mai mare nivel de proteine şi cel mai înalt nivel de carbohidraţi non-fibroşi. Conţine vitaminele D3, B12, acid folic, fier, cupru, cobalt, triptofan, proteine, grăsimi şi carbohidraţi. Ciupera Agaricus are proprietăţi antitumorale, antimutagene, antivirale şi hipotensive. 
 
Această ciupercă este un stimulent imunitar puternic, normalizează funcţia hepatică la pacienţii cu hepatită B, reduce stresul oxidativ, inhibă peroxidarea lipidelor, scade colesterolul şi glicemia. De asemenea, ciuperca Agaricus Blazei Murill este un puternic detoxifiant, favorizează absorbţia intestinală, stimulează transmisia nervoasă şi activitatea sistemului nervos central, reglează contracţia musculară, contribuie la regenerarea capilară şi epitelială, stimulează producţia de globule roşii şi producţia de interferon propriu, având rol protector împotriva virusului hepatic. Totodată, această ciupercă previne apariţia cancerului şi ajută la inhibarea celulelor canceroase.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii