Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acerola, fructul care alungă oboseala

ro

25 Oct, 2014 11:06 3193 Marime text
Acerola este o plantă tropicală, originară din Mexic, America Centrală şi de Sud. Fructele sunt comestibile şi asemănătoare cireşelor, de aceea mai sunt cunoscute şi sub numele de cireşe de Barbados. Datorită conţinutului bogat în vitamina C, fructele de acerola sunt folosite în cazul deficienţei de vitamina C, care favorizează eliberarea unei substanţe, numită colagen, responsabilă cu elasticitatea pielii. 
 
Acerola are proprietăţi antifungice, antibacteriene, antiinfecţioase şi hipoglicemiante. Previne maladiile inimii, ateroscleroza, formarea cheagurilor de sânge, ajută în prevenirea cancerului şi este folosită în tratamentul contra răcelii, hemoragiei retiniene, cariilor dentare, infecţiilor gingivale şi rinitei alergice. Aceste fructe pot contribui la reducerea nivelului de zahăr în sânge, datorită antioxidanţilor pe care îi conţine şi care contribuie la suprimarea transportului de zahăr din sânge de-a lungul intestinelor.
 
Vitaminele conţinute de fructele de acerola alungă oboseală, astenia fizică şi intelectuală şi tonifică organismul. De asemenea, combate diareea, dizenteria, anorexia şi previne bolile hepatice. Poate oferi protecţie împotriva cancerului la plămâni, datorită extractului de acerola, care reglează înmulţirea anormală a celulelor, încetinind răspândirea cancerului la plămâni. În plus, extractul de acerola are capacitatea de a lupta cu stresul oxidativ şi cu o serie de boli asociate procesului de îmbătrânire. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii