Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

csid.ro 10 legume şi fructe pe care le poţi prepara la grătar

ro

30 May, 2015 13:05 3090 Marime text


Fiecare persoană a făcut sau a mers la grătar măcar o dată în viaţă. Majoritatea preferă să prepare carne la grătar, dar şi legumele şi fructele pregătite în acest fel sunt gustoase. Iată cele mai cunoscute legume şi fructe care se pot pune pe grătar.

Ciuperci

Ciupercile sunt la îndemâna fiecăreia dintre noi ca să le putem adăuga în aşa-numitul curcubeu al alimentelor pe care suntem sfătuite să îl consumăm zilnic. Nu conţin nici un fel de grăsime ori zahăr şi sunt o sursă valoroasă de fibre şi vitamine B. Ciupercile conţin şi minerale esenţiale, dintre care potasiu, fier şi fosfor. Cu un bogat conţinut de apă, adăugarea ciupercilor la mesele tale zilnice te poate face să te simţi sătulă fără să creşti conţinutul caloric.

La grătar sunt foarte uşor de preparat, în varianta simplă cu puţin unt (adăugat în pălăria ciupercii) şi asezonat cu sare şi piper, umplute cu brănză şi verdeţuri ori în combinaţia frigăruilor.

Dovlecei şi zuchini

Puteţi să le încercaţi în stil kebab sau pur şi simplu la grătar, cu un pic de sare, piper şi puţin ulei de măsline. Fiecare chef iubeşte o garnitură care se găteşte în câteva minute.

Ardei gras

Cine nu pofteşte după o salată de ardei copţi la grătar? Dar în afară de varianta salatei ardeii copţi se pot combina uşor in frigăruile cu carne sau cu alte legume.

Articolul integral îl puteți citi pe csid.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii