Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru toate zodiile Astrologic vorbind, luna octombrie va fi caracterizată de calm și înțelegeri aparente

ro

30 Sep, 2015 18:21 2077 Marime text
Contextul astral al lunii Octombrie este mai liniștit față de luna precedentă, însă în fundal vor zumzăi ecourile eclipselor formate în acesta an, pe axele zodiacale Pești-Fecioară și Balanță-Berbec, din primăvară și debutul toamnei. Aşa a caracterizat atmosfera astrologică din luna octombrie astrologul de la AstroCafe.ro. De asemenea, intrarea lui Jupiter în Fecioară în August, a lui Saturn în Scorpion în Septembrie, a Lunii negre în Balanță, care realmente a pășit în acest Semn zodiacal pe la mijlocul verii, ne-au bulversat mult, ne-au condus spre decizii și acțiuni radicale, rapide, iar asta se observă foarte ușor și prin evenimentele sociale petrecute în întreaga lume și la care suntem martori – vrem, nu vrem. Ne vom simți mai ușurați de poveri, poate și pentru faptul că activitatea socio-profesională deja a intrat pe un anumit făgaș, deși destul de instabil.
Oricât am igonora efectele acestor modificări astrale, fiecare individ simte la nivel personal că ceva s-a schimbat, că lucrurile se vor desfășura cu totul altfel de acum încolo și că ar trebui să fim mult mai atenți la viața noastră, dar corelată cu a celorlalți. Toți suntem una și una suntem toți este o expresie vehiculată frecventă în ultima vreme, însă este foarte ușor de spus, dar de acceptat sau înțeles este mai dificil. Și totuși, dacă suntem sinceri cu noi înșine, dacă avem răbdare să privim în interiorul nostru și apoi la lumea înconjurătoare, dacă ne-am gândi pe îndelete la tot ce am trăit până acum, vom constata că lucrurile de fapt sunt foarte simple, iar scopul venirii noastre pe această planetă, în această epocă este unul nobil, de învățare și experimentare. Viața este un joc, dar este un joc nobil, un joc care este permis tuturor și care trebuie jucat cu toată seriozitatea și asumarea.
Dintre Semnele zodiacale, cele de Pământ și de Aer conțin cele mai multe planete, fiind activate și de momentele de Lună nouă și Lună plină. Focul și Apa sunt la egalitate, fiecare găzduind câte trei planete. În ultimele luni, elementul Pământ a început să se accentueze destul de mult, lucru care ar trebui să ne facă atenți la simbolistica sa. Pe de o parte este vorba despre a avea mai multă grijă de planeta noastră, numită deloc întâmplător Pământ, ea fiind o Ființă, ca și noi, fiecare dintre noi trăind prin ea și datorită ei. Dacă până acum s-a tot vorbit despre regenerarea și protecția mediului, despre posibilități moderne și sigure de exploatare a resurselor naturale și s-a făcut ce s-a făcut! De acum încolo probabil că însăși planeta va lua măsurile de siguranță potrivite, atât pentru ea cât și pentru locuitorii ei.
Toate Semnele zodiacale de Pământ sunt activate astfel: în Capricorn se află în continuare Pluto, Fecioara îi găzduiește pe Marte și pe Jupiter; Venus pășește în acest Semn în preajma datei de 9 Octombrie, iar din preajma zilei de 10 Octombrie și Nodul Nord al Lunii își începe călătoria prin acest Semn. Semnul Taurului își va face simțită prezența prin formarea aspectului de Lună plină în preajma datei de 27 Octombrie, moment ce va marca un final de etapă de câștig din activitatea profesională desfășurată. Sunt șanse deosebite de a ne schimba, de bună voie, mentalitatea vizavi de bani, bunuri, materialism și materialitate. Dacă ne lăsăm conduși în continuare de iluzia planului fizic, urmările vor fi destul de neplăcute în sensul că este foarte posibil să crească activitatea profesională, să ne afundăm mult și bine în muncă, însă plata aferentă să se lase așteptată. Pe românește, va trebui să ne obișnuim să facem voluntariat, din toată inima, conștient și asumat. Va trebui să ne schimbăm atitudinea față de bunurile materiale și să folosim la propriu strictul necesar.
 
Dintre Semnele de Aer se va face remarcată doar Balanța. Momentul de Lună nouă se va forma în preajma datei de 13 Octombrie, în Balanță la gradul 19. Intervalul 12 – 14 Octombrie este caracterizat de un amestec de agresivitate, pragmatism, ignoranță la cote mari. Ar fi bine să ne controlăm reacțiile, să evităm suprasolicitarea nervoasă și spațiile aglomerate. Este un început, o etapă nouă, mai ales în ceea ce privește relațiile cu anturajul apropiat, dar și vizavi de felul în care gândim și comunicăm.
Soarele se află în Balanță până în preajma zilei de 24 Octombrie, Luna neagră – încet, sigur și discret, dar cu răsunet din când în când – cotinuă să sape adânc la fundația relațiilor parteneriale personale și profesionale. Nodul Nord al Lunii părăsește Balanța în preajma zilei de 10 Octombrie. Deci, în relațiile parteneriale s-au trasat deja direcțiile de viitor, iar cine nu a înțeles sau nu a luat deja măsurile potrivite, va fi ajutat, dar cu surle și trâmbițe, de către tranzitul Lunii negre, care va dura suficient de mult încât să realizeze curățenia potrivită și să ne scape de relațiile perimate. Oricum, pe fiecare în parte ne așteaptă relații mult mai bune din toate punctele de vedere, iar concretizarea lor întârzie doar pentru că noi ne agățăm disperați de trecut, de situații și relații păguboase, dar confortabile.
Foarte importantă și benefică este reluarea mișcării directe a planetei Mercur, aflată tot în Balanță, în preajma datei de 9 Octombrie. Ni se vor liniști gândurile, ni se vor dezlega limbile și tot ce ține de activități intelectuale, mentale, comunicare, relaționare cu ceilalți, se vor desfășura mai bine. Pragmatismul și luciditatea sunt atribute prezente pe tot parcursul lunii.
Focul se remarcă prin prezența planetei Uranus, aflată în mișcare aparent retrogradă în Semnul Berbecului, bulversându-i în continuare pe nativii Berbec și pe cei cu marcaje astrale importante în acest Semn. Semnul Leului o mai răsfață pe Venus până în preajma zilei de 9 Octombrie, deci încă vreo câteva zile de mofturi scumpe, atitudini impunătoare în relații, dar și disconfort vizavi de faptul că dorința de a cumpăra lucruri scumpe, elegante, valoroase puțini și-o vor mai putea îndeplini. Saturn se plimbă agale prin Săgetător, însă deja i se simte bine prezența. Dacă avem în preajma noastră nativi Săgetători, ar fi bine să-i urmăm, să fim atenți la sfaturile și acțiunile lor, pentru că într-un anume fel acești nativi se vor transforma în adevărate torțe de înțelepciune pentru ceilalți, astfel că vom avea mult de învățat de la ei, timp de câțiva ani de acum încolo. Chiar și din conflicte și neplăceri învățăm multe și cu efecte pe termen lung.
Semnele de Apă își fac simțită prezența datorită lui Neptun și Chiron, aflate în mișcare aparent retrogradă în Semnul Peștilor, iar Soarele va intra în Scorpion în preajma datei de 24 Octombrie.
Concluzionând, avem puțină Apă, puțin Foc, dar suficiente cât să ne ducem traiul în mod echilibrat. Pământ și Aer avem mult, recomandabil fiind să le folosim cu măsură, să învățăm să fim atenți la semnalele lor și mai ales să ținem cont de aceste semnale și, nu în ultimul rând, să facem corecțiile necesare, acolo unde este nevoie.
Sursa: Astrocafe.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii