Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua lui Marian Vanghelie Ospăţ cu purceluşi de lapte, afumături şi fasole bătută oferite de Mircea Dinescu (galerie foto)

ro

01 Mar, 2011 00:05 2734 Marime text
vanghelie-4-liviu-adascalitei.jpgAcademicieni, sindicalişti, artişti, oameni de sport, ziarişti, politicieni au fost alături de preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, la împlinirea a 43 de ani, din meniu nelipsind purceluşul de lapte, cârnăciorii de casă, afumăturile şi fasolea bătută puse la dispoziţie de Mircea Dinescu.

Marian Vanghelie a venit, luni după-amiază, la restaurantul Taverna Sârbului, care a găzduit petrecerea de ziua sa, foarte bine dispus, el mărturisind ziariştilor că la cei 43 de ani nu a îmbătrânit, ci este mai puternic decât oricând, fiind chiar într-un proces de "rebranduire".

VEZI GALERIA FOTO DE LA ANIVERSAREA LUI MARIAN VANGHELIE

"Îmi doresc sănătate. Celelalte vin încet şi sigur fără nicio problemă, dacă eşti atent şi nu te grăbeşti. În viaţă nu trebuie să te grăbeşti. Trebuie să fii echilibrat şi vin toate de la sine, şi funcţiile vin. Toate vin, dacă eşti natural, cum sunt eu natural ca brânza de oaie, vă asigur că şi funcţiile şi poziţiile vin de la sine. Important e să fii natural", a spus Vanghelie.

"Important e, când apari la televizor, lumea să se uite, să aibă încredere vizavi de ceea ce spui, să fii consecvent, să arăţi într-un fel, să nu te maimuţăreşti şi de aici vin toate de la sine", a adăugat Vanghelie.

Întrebat dacă nu se teme că îmbătrâneşte, el a răspuns: "Eu nu îmbătrânesc. Eu acum chiar sunt puternic. Pe cuvânt. Mă simt bine".

Preşedintele PSD Bucureşti a vorbit şi despre relaţia sa cu Ion Iliescu, preşedintele de onoare al partidului, prezent la sărbătorirea zilei sale de naştere.

"Partidul ăsta este o chestie frumoasă: când lumea crede că nu ne înţelegem, atuncea ne înţelegem mai bine. Şi când lumea crede că ne înţelegem, câteodată ne mai certăm. Dar pe fond există o viziune în ansamblu şi o strategie pentru binele românilor", a spus Vanghelie.

El a arătat că relaţia sa cu preşedintele PSD, Victor Ponta, este una "corectă", fără a fi şi una de prietenie.

"E o relaţie corectă. Nu pot să spun de prietenie, că nu este. E o relaţie corectă, care pot să o aibă doi bărbaţi normali", a spus Vanghelie.

El le-a mai spus jurnaliştilor că a renunţat la "forma belicoasă" de a exprima lucrurile şi că în acest moment traversează o etapă de "rebranduire" şi de "schimbare de look".

"Suntem într-o etapă în care toţi se ceartă. Cred că e important acum să demonstrezi că poţi să faci ceva. Dacă simţi că ceva este în neregulă într-o anumită perioadă, poţi să subliniezi într-o formă sau alta, nu foarte belicoasă, cum eram până acum, pentru că sunt în rebranduire şi reschimbare de look, înţelegeţi, că vă place să spun cuvintele astea - le-am auzit la voi - şi atunci e totul natural şi totul bine", a spus Vanghelie.

El a arătat că cel mai frumos cadou l-a primit de la băiatul său, care i-a transmis că are încredere în el şi că este unul dintre cei mai puternici oameni din România.

"Cel mai frunos cadou a fost că mi-a zis băiatul dimineaţă «La mulţi ani!» şi mi-a zis să am grijă că el are încredere că oricum sunt unul dintre cei mai puternici oameni din România. Dacă mi-a zis băiatul meu chestia asta, nu mai are importanţă. E cel mai important", a spus Vanghelie.

Primarul Sectorului 5 a primit, de asemenea, şi un tort de marţipan alb, cu trei trandafiri roşii, tot din marţipan, la bază. Tortul avea chipul lui Vanghelie pe fundal roşu şi inscripţionată urarea: "Împreună vom învinge! La mulţi ani!".

Invitaţii lui Vanghelie, aproximativ 300, s-au bucurat de specialităţile culinare prezentate şi oferite din belşug de Mircea Dinescu, printre acestea numărându-se un purceluş de lapte, fără măr în gură, ci cu căţel de usturoi, pulpe de raţă, cârnaţi de casă cu un diametru apreciabil, afumături de tot felul. De asemenea, tot Dinescu a pus la dispoziţia invitaţilor lui Vanghelie şi vinul, alb şi roşu.

Abundenţa mâncărurilor bune, a specialităţilor, băuturile alese şi prezenţa invitaţillor selecţi l-a făcut pe unul dintre aceşti să exclame: "Asta nu e paranghelie! E para-Vanghelie!".

Printre invitaţi s-au numărat preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, social-democraţii Miron Mitrea, Ilie Sârbu, Gheorghe Nechita, Cătălin Ivan, Rodica Nassar, Aura Vasile, Georgian Pop, Carmen Moldovan, Ion Stan, Dan Nica, Anghel Stanciu, Constantin Niţă, Robert Negoiţă, Nicu Bănicioiu, Eugen Bejinariu, Cristi Dumitrescu, Victor Socaciu.

De asemena, au fost prezenţi liderii PRM Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu, soliştii Marcel Pavel şi Cătălin Crişan, liderii sindicali Bogdan Hossu şi Marius Petcu, precum şi academicianul Eugen Simion.

Sursa: Mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii