Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:38 05 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internaţională a Familiei, sărbătorită, la Cumpăna, cu diplome, flori şi o piesă de teatru (galerie foto)

ro

15 May, 2017 15:51 2014 Marime text
Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, reprezentate legal prin ec. Mariana Gâju, organizează, în această după-amiază, la Casa de Cultură din localitate, un eveniment special pentru a sărbători „Ziua Internaţională a Familiei”.

Astfel, sunt celebrate familiile căsătorite în comuna Cumpăna, care, în acest an, aniversează „Nunta de aur” – 50 de ani de căsătorie. De asemenea, sunt invitate și viitoarele cupluri, care în 2017 își vor uni destinele prin încheierea căsătoriei, dar și cele mai reprezentative familii ale comunei Cumpăna.

Familiile sărbătorite vor primi în dar piesa de teatru „Desculț în parc”, scrisă de Neil Simon, în regia lui Liviu Manolache, precum și diplome, flori și daruri simbolice.
 
Familiile cu 50 de ani de căsătorie sunt: Călinescu Ion (fostul viceprimar al comunei Cumpăna) şi Gherghina, Albu Ion (fost primar al comunei Cumpăna) şi Tudoriţa, Dima Marin şi Filofteea, Bivol Ion şi Ecaterina, Iuruc Ismai şi Safure, Chiriac Teodor şi Ileana.

Familiile Albu si Călinescu nu au reuşit să ajungă la eveniment.

În lunile mai-iunie 2017 întemeiază familii:
 
  • Cataramă Marian şi Florentina
  • Cojocaru Ştefan şi Georgiana
  • Tudose Florin şi Alexandra
  • Delcea Mihai şi Mihaela-Ramona
  • Cîrjilă Ionuţ şi Doiniţa-Nicoleta
  • Scurtu Ionuţ-Cătălin şi Andreea
  • Gâju Constantin-Iulian şi Valentina
  • Benghiu Alexandru şi Andreea.

„Întâlnirea de astăzi este în primul rând un prilej de a vă aduce dumneavoastră, invitaţilor noştri, un ales omagiu, de a ne pleca cu respect în faţa familiilor dumneavoastră prin care aţi dobândit cele mai alese bogăţii: onoare, hărnicie, cinste, prestigiu. (...) Ne-ţi învăţat că viaţa pe care o trăim o singură dată nu trebuie trăită oricum”, a spus ec. Mariana Gâju.

 
De asemenea, a mai spus că „într-o lume care pare din ce în ce mai nesigură, într-un timp în care omul îşi găseşte cu greu rostul, se dă bătut în faţa valului de situaţii pe care nu le-a prevăzut, familia este singura certitudine”.

UPDATE 1, ora 16.53
 

 
Mariana Gâju le transmite copiilor ei, Gâju Costel şi Valentina, care se află în luna de miere, sănătate şi fericire. De asemenea, le-a transmis să asculte unul de celălalt.
 
Atmosfera este una de sărbătoare, dar în acelaşi timp emoţionantă. Cuplurile în vârstă le împărtăşesc din experienţa lor de viaţă cuplurilor tinere.

În cele ce urmează, cei prezenţi vor urmări spectacolul "Desculţ în parc".


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii