Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Francofoniei. Mesajul președintelui Klaus Iohannis "Francofonia nu e doar despre trecut"

ro

12 Mar, 2019 17:17 1962 Marime text
Klaus Iohannis a participat la evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Francofoniei, potrivit antena3.ro.

Președintele a ținut un discurs în care a vorbit despre importanța francofoniei.


”Pentru România, a face aprte din marea familie francofonă înseamnă mai mult decât un patrimoniu cultural comun, înseamnă apartenența națiunii noastre la valori fundamentale și opțiuni. Modernitatea și modernizarea țării noastre s-au construit pe principii și idealuri promovate în lume, prin intermediul limbii franceze, desăvârșindu-se în politică, educație dar și cultură.

Francofonia nu e doar despre trecut. Azi, marile provocări internaționale fac mai actuale ca oricând misiunile și obiectivele Organizației Internaționale a Francofoniei. 

Angajamentul dumneavoastră, doamnă secretar general, în dosarele care privesc consolidarea relevanței organizației în cadrul multilateralismului, schimbul de expertiză între țări și regiuni francofone, economia digitală, egalitatea între femei și bărbați, ne-au convins să vă susținem candidatura la Someul de la Erevan de anul trecut.

Mă bucur să constat că o serie dintre prioritățile mandatului dumneavoastră sunt și ținte ale societății noastre.”, a declarat Iohannis.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii