Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:24 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua de 24 Ianuarie, serbată la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica” Constanţa

ro

24 Jan, 2015 21:23 1768 Marime text
Ca în fiecare an, Mica Unire a fost celebrată la Şcoala gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica” din Constanţa de către profesori și elevi. Pentru elevii claselor primare, scurta lecţie de istorie a fost finalizată cu dansul Horei Unirii, o horă de fapt a bucuriei şi a  celebrării modelului de convieţuire unitară pe care Dobrogea, mozaic cultural şi etnic, îl reprezintă.
 
La nivelul claselor gimnaziale s-au derulat activităţi speciale reunite sub titlul „Artizanii Micii Uniri”, acestea focalizând interesul elevilor asupra personalităţilor care au înfăptuit-o. Motto-ul acţiunii l-a reprezentat o afirmaţie a lui Bogdan Petriceicu Hasdeu: „Moldova, Transilvania, Muntenia nu există pe faţa pământului; există o singură Românie: există un singur corp şi un singur suflet, în care toţi nervii şi toate suspinele vibrează unul către altul.”
 
Elevii de gimnaziu au prezentat dramatizări din povestirile lui Ion Creangă, „Moş Ion Roată şi Unirea”, respectiv „Moş Ion Roată şi Vodă Cuza”. Unii elevi au purtat costum popular şi cocarde tricolore, valorizând simbolurile naţionale.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii