Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:22 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Copilului, declarată zi nelucrătoare

ro

13 Sep, 2016 19:10 2008 Marime text
Senatul a adoptat, în ședința plenului de astăzi, propunerea legislativă privind modificarea Codului Muncii în sensul declarării zilei de 1 iunie, Ziua Copilului, ca sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Potrivit inițiatorilor, mai mulți parlamentari PSD și PNL, modificarea articolului 139, alin. 1 din Legea nr. 53/2003 este oportună întrucât de Ziua Copilului în majoritatea grădinițelor și școlilor primare sunt organizate spectacole, însă fiind o zi de lucru părinții sunt nevoiți să își ia concediu pentru a putea asista la aceste evenimente.

"Lipsa părinților din cadrul acestor evenimente are implicații psihologice negative în dezvoltarea copiilor. În afara dorinței de a-i face mândri și de a primi aprecierea părinților, copiii au nevoie de susținere în cadrul evenimentelor unde performează, evenimente care au o încărcătură emoțională ridicată și reprezintă o sursă de stres pentru ei", susțin inițiatorii, în expunerea de motive a propunerii de lege, potrivit Agerpres.

Ei punctează că timpul petrecut alături de părinți joacă un rol esențial în formarea personalității copilului.

"Într-un sondaj realizat de Gallup în ianuarie 2010, aproape din jumătate din copii au răspuns că petrec în medie o oră pe zi dintr-o săptămână împreună cu părinții. Mai mult, în timpul petrecut împreună, copiii și părinții comunică foarte puțin și interacționează la nivel superficial. Lipsa de timp și comunicare este o realitate pe care o simt și o conștientizează cei mai mulți dintre părinți", se mai arată în expunerea de motive.
Propunerea de lege are caracter organic, iar Senatul a adoptat-o în calitate de primă Cameră sesizată cu 98 de voturi 'pentru' și un vot 'împotrivă'.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii