Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:14 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zile rămase libere în 2018. Elevii nu fac ore pe 5 iunie. Iată de ce!

ro

28 May, 2018 09:38 10188 Marime text
Bugetarii se vor bucura la sfârşitul săptămânii de o nouă minivacanţă cu prilejul Zilei Copilului (1 iunie) care pică în acest an vineri.
 
Elevii nu vor face ore nici pe 5 Iunie, de Ziua Învățătorului. Atât școlarii, cât și profesorii vor veni la școală, dar nu se vor ține cursuri, ci alte activități specifice, potrivit România TV.

Pe 5 iunie, Ziua învățătorului "va fi marcată prin manifestări specifice". Altfel spus, elevii și profesorii vor merge la școală, dar nu vor face ore în mod obișnuit. Contractul colectiv de Muncă de la nivelul Bucureștiului precizează faptul că "în perioadă desfășurării acestor manifestări specifice nu se vor presta activitățile prevăzute în fișa postului a fiecărui salariat din învățământ".

Data de 5 iunie este ziua în care a văzut lumina zilei Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc (5 iun. 1779 – 17 sept. 1823). Gheorghe Lazăr a înfiinţat, în 1818, în București prima școală cu predare în limba română, Şcoala de la Sfântul Sava.

În august, pe 15, creştinii marchează Adormirea Maicii Domnului. Mai avem o zi liberă în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei.

În ultima lună din an sărbătorim Ziua Naţională, la 1 decembrie. Iar în 25 şi 26 decembrie suntem liberi de Crăciun. Anul acesta cad marți și miercuri zilele libere de Crăciun, așa că foarte probabil, Guvernul va da liber și în Ajun, pe 24 decembrie, astfel încât, legat cu weekendul, iese o minivacanță de cinci zile.

ZILE LIBERE RĂMASE ÎN 2018
  • 1 iunie (vineri) - Ziua Copilului
  • 15 august (miercuri) - Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie (vineri) - Sfântul Andrei
  • 1 decembrie (sâmbătă) - Ziua Naţională a României
  • 25 decembrie (marți) - Crăciunul
  • 26 decembrie (miercuri)- Crăciunul

Sursă: România TV

Ti-a placut articolul?

Comentarii