Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zi decisivă pentru Theodor Nicolescu, Dan Şova şi Darius Vâlcov

ro

25 Mar, 2015 08:46 1564 Marime text
Camera şi Senatul sunt aşteptate să se pronunţe azi asupra cererilor de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive pentru deputatul PNL Theodor Nicolescu şi senatorii PSD Dan Şova şi Darius Vâlcov, votul urmând să fie dat, în cazul fostului ministru de Finanţe, chiar de ziua sa de naştere, conform hotnews.ro.

Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat, în 19 martie, aviz de la Senat pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov, pentru trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate. Tot marţi, DNA a cerut un nou aviz pentru arestarea lui Darius Vâlcov, acesta fiind suspectat că a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini firme pe care le administrează prin interpuşi. Această a două cerere formulată de DNA în cazul lui Vâlcov va intră în perioada următoare în circuitul parlamentar.
 
DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Theodor Nicolescu pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul privind despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro. Comisia juridică a Camerei a aprobat luni cererile formulate de DNA, pentru cea de reţinere fiind exprimate 14 voturi "pentru", 4 "împotriva" şi unul anulat, iar în cazul arestării preventive - 13 voturi "pentru" şi 3 "împotriva".
 
Procurorul şef al DNA a trimis în 13 martie procurorului general al Parchetului instanţei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, că acesta să încuviinţeze reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Şova, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu. Anchetatorii cer încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului în dosarul privind contractele încheiate de firma să de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari. Comisia juridică a avizat miercurea trecută, cu şase voturi "pentru" şi cinci "împotriva", solicitarea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova.
 
La Senat, dezbaterile asupra cererilor formulate în cazurile lui Dan Şova şi Darius Vâlcov sunt programate să înceapă miercuri dimineaţă, la ora 10.00. Camera Deputaţilor a stabilit pentru ora 15.30 dezbaterile asupra solicitării vizându-l pe Theodor Nicolescu.

Sursă foto: antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii