Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:12 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de persoane date în urmărire, depistate de poliţişti la nivel naţional

ro

10 Feb, 2018 10:09 482 Marime text
 Direcţia de Investigaţii Criminale organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și cea de identificare a cadavrelor şi persoanelor cu identitate necunoscută, respectiv de clarificare a situaţiei persoanelor dispărute.
Săptămâna aceasta, în urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română, au fost depistate 201 persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.
 În perioada  2 – 8 februarie a.c., poliţiştii din întreaga ţară, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, au depistat 132 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 77 de minori.
 De asemenea, au fost depistate 69 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 52 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 6 aveau mandate de arestare preventivă, 6 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, 4 aveau emise sentinţe de internare în unităţi medicale de specialitate, iar o persoană era urmărită prin Biroul Național Interpol.
 
Exemple:
 
Un bărbat, din Tulcea, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 3 ani și 4 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor a fost depistat, la data de 8 februarie a.c., de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea și încarcerat în Penitenciarul Tulcea.
 
Un alt bărbat, de 37 de ani, din București, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 4 ani și 10 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie, a fost depistat, la data de 2 februarie a.c., de polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și încarcerat în Penitenciarul Rahova.
 
 
La data de 6 februarie a.c., polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au depistat, în Craiova, un bărbat, de 26 de ani, din Dolj, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Acesta a fost încarcerat în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii