Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de persoane date dispărute depistate în ultima săptămână. 7 dintre acestea erau urmărite în baza unui mandat european de arestare

ro

08 Dec, 2018 10:20 1271 Marime text
Activitățile de căutare și investigare ale polițiștilor din această săptămână au avut ca rezultat clarificarea a 177 de cazuri de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

Potrivit Poliției Române, Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliția Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și de depistare a persoanelor dispărute.

În perioada 30 noiembrie  - 6 decembrie a.c., poliţiştii de investigații criminale au depistat, la nivel național, 116 persoane semnalate ca fiind dispărute,  dintre care 75 de minori.

În această perioadă, au mai fost depistate 61 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 40 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 8 aveau mandate de arestare preventivă, 7 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare, 5 persoane aveau sentințe penale de internare în unități medicale de specialitate, iar o persoană era evadată.

Exemple:

Un bărbat, de 31 de ani, din județul Prahova, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane și aderare la un grup infracțional organizat, a fost depistat, la data de 5 decembrie a.c., de polițiști din cadrul I.P.J. Prahova și încarcerat în arestul unității.

Un alt bărbat, de 29 de ani, din județul Hunedoara, care se sustrăgea executării unei pedepse de 5 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de viol, a fost depistat, la data de 6 decembrie a.c., de polițiști ai I.P.J. Hunedoara și încarcerat în Penitenciarul Deva.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii