Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de pagini, grupuri şi conturi create în România au fost șterse de Facebook

ro

07 Mar, 2019 22:28 1405 Marime text
Facebook a anunţat joi pe blogul propriu că a eliminat de pe reţea de socializare şi de pe Instagram pagini, grupuri şi conturi create în Regatul Unit şi România despre care consideră că desfăşoară acţiuni politice de influenţare.

Menţionând că nu a descoperit vreo legătură între respectivele conţinuturi online din Regatul Unit şi cele din România, Facebook afirmă că cele din urmă susţin poziţii partizane în favoarea Partidului Social-Democrat (PSD).

Asemănarea dintre conţinuturile româneşti şi britanice pe care Facebook a decis să le blocheze constă în folosirea unor ''tactici similare de creare a unor reţele de conturi menite să-i inducă pe ceilalţi în eroare cu privire la cine sunt şi ce fac'' cei care au gestionat aceste conţinuturi, explică reţeaua de socializare.

Cele 31 de pagini Facebook, grupuri şi conturi româneşti eliminate sunt ''parte a unei reţele care a operat în România şi a folosit o combinaţie de conturi false şi conturi autentice'' în scopul menţionat anterior, susţine Facebook.

Sursă: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii