Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de oameni au ieșit în Piața Universității să protesteze din cauza unei declarații făcute de Klaus Iohannis

ro

20 Feb, 2016 20:38 2021 Marime text
 
În această zeci de persoane au ieșit în Piața Universității să protesteze față de poziția exprimată de președintele Klaus Iohannis în ceea ce privește unirea cu Republica Moldova, scandând mesaje unioniste și afișând pancarte critice la adresa declarațiilor șefului statului pe acest subiect, potrivit agerpres.ro.
 
Protestul a fost organizat de Platforma Unionistă „Acțiunea 2012”, iar președintele acesteia, George Simion, a declarat că scopul protestului este de a cere din partea Palatului Cotroceni „un dialog decent cu societatea civilă”, pe subiectul Republica Moldova.
 
„Dacă această solicitare de dialog nu se materializează, pe parcursul săptămânii viitoare o să protestăm în fața Palatului Cotroceni. Noi vrem să aibă Administrația Prezidențială o poziție constructivă și să lucreze concret pentru frații noștri, pentru 3 milioane de români de peste Prut. Nu există această variantă de aderare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, singura șansă a Republicii Moldova de stabilitate, de integrare europeană și de luptă pentru bunăstare este alături de România, făcând parte din România, așa cum a făcut parte și în perioada interbelică”, a susținut Simion, mai arată agerpres.ro.
 
„Pentru noi, declarațiile lui Klaus Iohannis au fost o imensă trădare. Ne-a durut sufletul ca români din România, ne-a durut și mai mult sufletul pentru frații din Basarabia care au ascultat aceste declarații și speranțele lor pentru unire au fost destrămate întrucâtva. Ne dorim altă atitudine din partea președintelui, să aibă aceleași declarații pe care le-a avut în campania electorală. E inadmisibil să declari una în timpul campaniei pentru a atrage voturi și după aceea, la un an de mandat, să te contrazici singur. De altfel, suntem și împotriva felului în care Adminstrația Prezidențială condusă de Dan Mihalache a tratat subiectul Basarabiei. Nu există un consilier cu care se poate discuta pe subiectul Republicii Moldova, deși noi am solicitat acest lucru”, a mai spus George Simion, conform aceleiași surse.
 
Vă reamintim că, șeful statului, Klaus Iohannis, a declarat miercuri că o posibilă unire a României cu Republica Moldova poate fi discutată la momentul la care lucrurile sunt stabile și merg bine în cele două țări. 


Sursa foto: agerpres.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii