Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea se încălzeşte, iar maximele trec de 25 de grade Vezi prognoza pe trei zile

ro

17 May, 2011 11:44 1334 Marime text

De marţi, vremea se încălzeşte din nou şi maximele trec de 25 de grade în zonele de câmpie. Urmează zile de vară, cel puţin până la sfârşitul acestei săptămâni, în care la amiază temperaturile ajung din nou la 28-29 de grade în sud-vest. Fenomenele de instabilitate atmosferică vor fi rare, după-amiaza şi vor prefera zonele de deal şi de munte.

Marţi vremea se îndreaptă. Mai cad averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în sud-vestul, în centrul ţării şi în zona de munte. Izolat cantităţile de apă vor mai depăşi 15 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului e mai mult soare, norii se adună temporar, iar ploile se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime cresc în vestul, în centrul şi în nordul ţării, dar scad în rest. Prognoza anunţă între 16 şi 25 de grade.

În Capitală, în prima parte a zilei, cerul va fi acoperit de nori ce aduc cu ei şi averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe parcursul zilei însă, vom avea parte de tot mai mult soare. Temperatura maximă ajunge la 24 de grade la amiază. Presiunea atmosferică este sub valoarea considerată confortabilă şi nu are variaţii semnificative de la 751 mm coloană de mercur.

Vremea nu e potrivită marţi pentru drumeţii la munte. În cursul zilei vor fi înnorări şi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină. Fenomenele de instabilitate atmosferică acoperă arii mai extinse în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, unde şi cantităţile de apă vor mai depăşi 15 l/mp. În plus, răcirea vremii se simte astăzi în majoritatea masivelor.

În regiunile de dincolo de Carpaţi vremea este mai bună decât duminică, deşi aversele şi descărcările electrice nu lipsesc nici marţi. Izolat cantităţile de apă vor mai depăşi 15 l/mp şi marţi şi vor fi condiţii de grindină. Iese însă şi soarele pe parcursul zilei.

Temperatura creşte în Banat, în Crişana şi în Maramureş: de la 11-12 grade duminică, marţi vor fi 22 de grade la Timişoara şi Arad, 21 la Oradea şi în Baia Mare, 20 la Cluj şi 22 la Braşov. În sud instabilitatea atmosferică se menţine în Oltenia şi în vestul Munteniei, unde izolat mai sunt posibile cantităţi de 15 l/mp. În estul Munteniei însă, vremea este în general frumoasă. Maximele sunt puţin mai mici decât ieri: 22-23 de grade la Drobeta, Craiova, Rm Vâlcea, 24 la Giurgiu şi Ploiesti, 25 la Slobozia şi Brăila.

În Dobrogea vremea se îndreaptă după ploile din cursul nopţii. E posibil să mai cadă câţiva stropi şi dimineaţă, dar la amiază valorile maximelor sunt agreabile: 22 de grade la Tulcea, 24 la Medgidia şi 19 la Constanţa. În Moldova, din nord unde cerul e noros şi trecător plouă, către sud vremea este din ce în ce mai frumoasă. Temperatura creşte către sud de la 18-19 grade în Suceava, Botoşani şi Iaşi până la 24 de grade la Galaţi.

Miercuri, meteorologii anunţă vreme caldă şi în general frumoasă. E soare în prima parte a zilei, dar după-amiază apar nori ce aduc pe arii restrânse averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în special în zonele de deal şi de munte din vestul, nordul şi centrul ţării. Temperaturile maxime trec de 20 de grade în toată ţara şi ajung până la 25-26 de grade în jumătatea de sud.

Şi în Capitală se mai încălzeşte, 26 de grade vor fi la amiază şi un cer însorit.

Joi e din nou timp frumos şi cald. Fenomenele de instabilitate atmosferică nu vor lipsi nici ele, dar vor fi rare, cel mai probabil în nordul, în centrul şi în estul ţării şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperaturile maxime mai câştigă 1-2 grade. Va fi o zi de vară în cea mai mare parte a ţării, cu 26-27 de grade în Câmpia de Vest şi în Câmpia Română. Cele mai mici valori - chiar şi ele mai mari decât mediile climatologice - în jur de 21-22 de grade, sunt prognozate pe litoral şi în depresiunile transilvane.

În Capitală joi e tot vreme frumoasă şi caldă, cu 26 de grade la amiază.


Marţi, meteorologii anunţă vreme caldă şi în general frumoasă. E soare în prima parte a zilei, dar după-amiază apar nori ce aduc pe arii restrânse averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în special în zonele de deal şi de munte din vestul, nordul şi centrul ţării. Temperaturile maxime trec de 20 de grade în toată ţara şi ajung până la 25-26 de grade în jumătatea de sud.**Şi în capitală se mai încălzeşte mâine, 26 de grade vor fi la amiază şi un cer însorit.** Joi e din nou timp frumos şi cald. Fenomenele de instabilitate atmosferică nu vor lipsi nici ele, dar vor fi rare, cel mai probabil în nordul, în centrul şi în estul ţării şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperaturile maxime mai câştigă 1-2 grade. Va fi o zi de vară în cea mai mare parte a ţării, cu 26-27 de grade în Câmpia de Vest şi în Câmpia Română. Cele mai mici valori - chiar şi ele mai mari decât mediile climatologice - în jur de 21-22 de grade, sunt prognozate pe litoral şi în depresiunile transilvane. **În capitală joi e tot vreme frumoasă şi caldă, cu 26 de grade la amiază.

Sursa:http://www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii