Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea, 7 iulie Pe litoral, dupa masa, aversele vor cuprinde mare parte din statiuni

ro

07 Jul, 2010 12:55 1854 Marime text

Ploile nu se opresc, iar specialiştii anunţă şi pentru astăzi cantităţi de peste 25 de litri pe metru pătrat. În plus, nici în zilele care vin aversele nu ne părăsesc, urmând să cuprindă şi alte zone ale ţării. În Crişana şi Maramureş, dar şi în Transilvania şi Banat, soarele nu mai iese de sub nori decât în sud-vestul ţării, în Muntenia şi Dobrogea, unde şi maximele ating 30-31 de grade. În rest însă, tot ploile dictează. Nord-vestul, vestul şi centrul ţării se şi răcesc, maximele urmând să fie şi de numai 16-18 grade.

Grindina nu va lipsi nici ea din peisajul maramureşean şi din nordul Moldovei, unde şi precipitaţiile sunt însemnate, depăşind 20-25 de litri pe metru pătrat.

La munte, plouă în averse pe arii extinse, iar fulgere, tunetele şi vântul nu lipsesc. Masivele vizate în mod special sunt Carpaţii Occidentali şi jumătatea de est a celor Meridionali, dar spre seară vor fi cuprinşi şi Carpaţii de Curbură. Cantităţie de apă ating loca 20-25 de litri pe metru pătrat, iar izolat, vorbim şi de acumulări mai mari de precipitaţii şi, foarte probabil, şi de căderi de grindină. În plus se răceşte simţitor în masivele vestice şi cele nordice, aşa că aproape că revenim la la pulovere.

Astăzi, soarele se retrage şi de peste mare . Litoralul este acoperit treptat de nori şi după masă aversele vor cuprinde mare parte din staţiuni. Vântul însă nu va trece de moderat, iar temperatura rămâne la aproximativ 28 de grade Celsius, în timp ce apa mării îşi păstrează cele 24-25 de grade la ţărm.

Sursa:realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii