Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea, 16 august 34 grade la Constanta si 38 grade la Medgidia

ro

16 Aug, 2010 12:29 1468 Marime text

Astăzi, în regiunile de dincolo de Carpaţi vremea va fi tot însorită şi călduroasă, cu maxime ce ating pragul de caniculă la Timişoara, Arad, Baia Mare, Alba Iulia şi Sibiu. E drept că spre seara se răcoreşte şi plouă.

În Banat, Crişana şi Maramureş cerul se înnorează treptat şi apar fenomene de instabilitate care pe alocuri pot fi chiar intense: ploi torentiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie. Izolat vor fi căderi de grindină şi cantităţi de apă ce pot depăşi 20 l/mp.

În sudul ţării, în schimb, nici vorbă de ploi. Nici o schimbare faţă de ieri. Va fi soare toată ziua şi foarte cald, caniculă la amiază, când indicele de confort termic trece de pragul de 80 de unităţi. Cele mai mari maxime, în jur de 38 de grade, sunt aşteptate ca şi până acum în Muntenia. Dar şi în Oltenia este tot foarte cald astăzi:36 de grade la Drobeta şi Râmnicu Vâlcea şi 37 la Craiova. La fel de cald este şi în Dobrogea. 36 de grade la Tulcea, 38 la Medgidia şi 34 pe litoral la Constanţa.

În Moldova, poate doar în dealurile subcarpatice şi în dealurile Bucovinei să nu fie atins pragul de canicula de 35 de grade. În rest, toată regiunea este afectată de căldura sufocantă de la orele amiezii: la Galaţi vor fi 38 de grade, 37 la Focşani şi Iaşi, 36 la Botoşani. Desi nu sunt exclusi câţiva nori, speranţele de ploaie se amână pentru ziua următoare.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii