Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:43 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrei să devii jandarm? Vor fi înființate noi posturi!

ro

28 Mar, 2016 08:29 1308 Marime text
Pe masa aleșilor neamului se află o propunere legislativă prin care urmează să fie înfiinţate noi unităţi de Jandarmerie şi vor fi aprobate posturi de ofiţeri, subofiţeri, inclusiv personal contractual!
 
Expunerea de motive a unei propuneri legislativă privind modificarea şi completarea Legii 550 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, publicată pe www.cdep.ro, conţine aprecieri dure privind lipsa de personal de cadrul Poliției.
 

„În continuare, lucrătorii Poliţiei Române întâmpină mari dificultăţi în materia reducerii „micii infracţionalităţi” în mediul rural, care afectează grav viaţa de zi cu zi a cetăţenilor. Totodată, în spaţiul rural, dar şi al micilor oraşe există numeroase probleme privind infracţiunile cu violenţă, iar mass-media prezintă zilnic situaţii în care forţele de poliţie sunt depăşite de evenimentele violente (…), lucrătorii Poliţiei Române au fost din ce în ce în ce mai des ei înşişi victime fenomenului infracţional”, se arată în actul normativ.

 
Cei 24 de deputați ce au inițiat reglementarea consideră obligatorie înfiinţarea unor unităţi ale Jandarmeriei, dislocate în comune şi în oraşele mici! Aflăm că la propunerea inspectorului general de la Jandarmerie, ministrul Afacerilor Interne poate înfiinţa asemenea unităţi de jandarmerie rurală, subordonate inspectoratelor judeţene, la nivelul unor localităţi sub 10.000 de locuitori.
 

„Unităţile /subunităţile de jandarmerie rurală sunt destinate executării misiunilor specifice de asigurare şi restabilire a ordinii publice, acţionând în colaborare cu structurile de poliţie organizate la nivelul rural”, sună una dintre prevederi.

 
Noua lege ar urma să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2017. În 90 de zile de la intrarea ei în vigoare, Guvernul va emite o hotărâre privind aprobarea numărului de posturi de ofiţeri, subofiţeri, maiştri militari, gradaţi, soldaţi profesionişti şi personal contractual. În plus, Executivul va trebui să identifice resursele bugetare pentru a pune legea în aplicare.
 
Propunerea legislativă are aviz favorabil de la Consiliul Legislativ şi este în faza de consultare publică până la 29 martie. Camera Deputatilor este prima Camera sesizata: reglementarea are termen pentru dezbatere şi vot final data de 29 aprilie 2016.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii