Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:12 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viviane Reding Suntem foarte îngrijoraţi de direcţia greşită pe frontul anticorupţie din România

ro

17 Dec, 2013 00:53 1091 Marime text
Comisarul European pentru Justitie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţeni, Viviane Reding, s-a declarat foarte îngrijorată de "direcţia greşită" a luptei anticorupţie din România şi a asigurat că măsurile legislative adoptate în parlamentul de la Bucureşti vor fi discutate în luna ianuarie, potrivit EUOBserver.
"Suntem foarte îngrijoraţi de direcţia greşită spre care se îndreaptă lucrurile pe frontul anticorupţie" din România, a declarat comisarul European pentru Justitie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţeni, Viviane Reding, în Parlamentul European.
Critici similare au mai formulat deja diplomaţii din Germania, Marea Britanie, Olanda sau SUA.
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal.
Este vorba despre proiectul de Lege pentru abrogarea articolului 74 indice 1 din Codul penal, la care au fost adoptate mai multe amendamente.
Prin această decizie, preşedintele şi parlamentarii ies şi de sub incidenţa articolului 253 indice 1 din Codul penal, privind conflictul de interese, definit drept "fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură".
Proiectul de lege a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a Camerei şi a fost votat fără ca raportul comisiei să fie publicat şi fără dezbatere în plen.
De altfel, Comisia juridică a întocmit raportul luni seară, în aceeaşi şedinţă controversată în care a fost adoptat şi proiectul Legii amnistierii.
Conform raportului, obţinut de MEDIAFAX, printr-un amendament propus şi adoptat de Comisia juridică,preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal.
sursa: realitatea.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii