Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:23 20 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta Despăgubirile acordate pentru drepturi litigioase cumpărate de la foştii proprietari vor fi impozitate cu 85%

ro

12 Mar, 2013 21:34 763 Marime text
Restituirea în natură a proprietăţilor naţionalizate de regimul comunist va fi prioritară, a anunţat marţi seara premierul Victor Ponta, precizând însă că în cazul imobilelor folosite ca şcoli, spitale sau instituţii culturale ar putea fi inclusă obligaţia păstrării destinaţiei actuale timp de 20 de ani. 
"Se restituie în natură tot ce se poate", a spus şeful Executivului, după o discuţie cu Crin Antonescu care a avut ca tema legea retrocedărilor.
Procesul de restituire în natură ar urma să dureze doi ani, după care în al treilea an se va trece la "restituiri în echivalent pentru terenuri de la ADS (Administraţia Domeniilor Statului) sau unde mai pot fi găsite", a explicat Ponta.
Potrivit proiectului de lege care va fi prezentat miercuri în guvern, se va propune cel mai probabil ca restituirile în bani să se facă pe o perioadă de 7 ani.
Restituirile care vor fi obţinute de persoanele care au cumpărat drepturile litigioase de la foştii proprietari vor fi impozitate cu 85%, a spus Victor Ponta, care a adăugat că nu se teme de o eventuală contestare în faţa Curţii Constituţionale a acestei prevederi, întrucât este vorba de impozite şi taxe.
sursa: hotnews.ro


Ti-a placut articolul?

Comentarii