Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:44 29 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi programul IPS Teodosie de praznicul Adormirea Maicii Domnului

ro

12 Aug, 2013 15:19 2055 Marime text
Pe 14 august, în ajunul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, începând cu ora 14.45, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Taina Sfântului Maslu la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Cumpăna, pentru ca de la ora 17.00 să oficieze slujba Vecerniei la biserica „Adormirea Maicii Domnului - II” din Constanţa (zona Dacia), iar de la ora 19.30, slujba Prohodului la mănăstirea „Sfântul Nicolae şi Sfântul Ierarh Bretanion” din localitatea 23 August, jud. Constanţa.

Joi, 15 august, la ora 6.45, Arhiepiscopul Tomisului va săvârşi Sfânta Liturghie la biserica „Adormirea Maicii Domnului – I” din Constanţa (în spatele magazinului Tomis), pentru ca de la ora 10.00 Ierarhul Tomisului să fie prezent la manifestările dedicate Zilei Marinei.
La ora 11.00, Înaltpreasfinţitul Teodosie va oficia Taina Sfântului Botez la parohia „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Cumpăna pentru patru copii aflați în asistență maternală.

Vineri, 16 august, de la ora 8.30, Ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Campusul social Henri Coandă din Constanța.

Adormirea Maicii este cea mai importantă sărbătoare închinată Maicii Domnului, în care rememorăm evenimentele legate de moartea și înălțarea cu trupul la cer a Maicii Domnului. În icoana praznicului, lângă sicriul cu trupul Fecioarei Maria apare Hristos, purtând sufletul Maicii Sale, ca pe un bebeluș;  reprezintă gestul suprem de reciprocitate a iubirii.

Sărbătoarea datează din secolul V.

Ti-a placut articolul?

Comentarii