Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi ce firme spune Mărginean că proteja, la Constanţa, Blejnar

ro

15 Mar, 2011 00:52 2191 Marime text

blejnar.jpgFostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Mărginean, pus sub acuare în dosarul şpăgii de la Vama Halmeu, susţine, într-o scrisoare transmisă pe adresa redacţiei „Jurnalul Naţional" că şeful Fiscului, Sorin Blejnar, ar fi „Regina" caracatiţei corupţiei din vămi.

Redăm, în continuare, pasaje din scrisoarea fostului şef al Vămilor, publicată de jurnalul.ro

 

„Odată ajuns în fruntea ANAF, S.B. a numit persoane care să execute comenzile sale şi să colecteze bani în toate formele. Comportamentul său de pe vremea pe când era comisar la Garda Financiară specializat în protecţia firmelor producătoare de uleiuri minerale accizabile s-a extins la nivel naţional, firme precum Dumimar, Texas Oil, M&D Sea Fares, Ecopetroleum, Romeco Năvodari, Petrotur sau Oscar Downstreem înregistrând în anul 2009 profituri uriaşe ca urmare a acestui fapt".

„Fiind un om cu experienţă în domeniul protejării evaziunii fiscale, S.B. nu lasă nimic la voia întâmplării. Astfel, prin fostul său şef de cabinet (C.M.) verifica periodic atât pe bază de acte sau evidenţe electronice, cât şi la faţa locului, volumul tranzacţiilor (cu containere, în Portul Constanţa, cu ţigări şi alcool în magazinele duty-free sau cu uleiuri minerale la firmele mai sus enumerate şi la multe altele ale căror nume nu le cunosc), astfel încât să ştie în orice moment întinderea operaţiunilor frauduloase, pentru a putea calcula şpaga în mod obiectiv, ca şi procent".

„Mai mult, prin această scrisoare aş vrea să demonstrez că eu sunt doar suspectul de serviciu şi că am încercat, pe perioada în care am fost şeful ANV, să-mi fac treaba pe cât se putea, în condiţiile în care, aşa cum spuneam mai sus, am fost spoliat de toate atribuţiunile. Iar la întrebarea normală că de ce nu am făcut ceva pentru a opri aceste lucruri vreau să ştiţi că, atunci când ministru al Finanţelor publice era S.V., am înaintat către dânsul un memoriu în care am relatat în amănunt situaţia gravă în care se găseşte vama română, îngenuncheată de S.B. şi adusă într-o situaţie în care dimensiunea corupţiei să fie mai mare ca niciodată. O situaţie în care, la capitolul corupţie, protecţie şi tupeu, cineva să îl depăşească chiar şi pe vestitul Dinu Vamă şi nimeni să nu pară a avea o problemă cu acest lucru".

Sursa: EVZ.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii