Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi aici ce plante să foloseşti ca să scapi de insectele care îţi invadează casa

ro

09 May, 2011 01:01 1982 Marime text

 

rasfat_de_lavantica_03986400.jpgNimic nu-i mai neplăcut decât să te trezeşti că moliile ţi-au mâncat puloverul preferat, livingul este invadat de furnici, iar tânţarii şi muştele au pus stăpânire pe casă, tulburându-ţi până şi somnul.

În loc să cheltuieşti o avere pe produse care să le îndepărteze, îţi spunem ce plante îţi pot alunga rapid insectele din casă, potrivit libertatea.ro.

Busuiocul alungă muştele. Pune bucheţele de busuioc în dreptul ferestrelor. În acest mod, nici o muscă nu-ţi va mai intra în casă.

Cum vine vara, ne trezim în casă cu furnici care mişună, cel mai adesea, lângă uşa de la balcon. Menta are puterea de a le alunga, deoarece aceste insecte nu suportă nici mirosul, nici gustul acestei plante.

Atunci când intră în casă, fluturii de noapte pot fi extrem de deranjanţi. Frunzele de pelin te pot ajuta însă să scapi de ei.

Gândacii de bucătărie se înmulţesc foarte repede, iar dacă nu iei măsuri urgente, îţi vor invada spaţiul. Un remediu excelent împotriva acestora e dafinul. Presară foi de laur prin colţurile bucătăriei. Ar fi bine să mai pui câteva şi pe dulapuri. Gândacii nu suportă mirosul dafinului.

Frunzele de nuc ţin ţânţarii la distanţă, iar moliile nu suportă levănţica.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii