Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești bune pentru militari. Statutul cadrelor militare, adoptat în Senat. Ce prevede acesta

ro

08 Apr, 2019 18:35 14614 Marime text
Fostul ministru al Apărării, senatorul Mihai Fifor a postta pe pagina sa de Facebook un mesaj în care anunță că, după un efort susținut, initiativa sa legislativă pentru modificarea și completarea Statutului cadrelor militare (Legea nr. 80/1995) a primit astăzi votul final al Senatului, în calitate de cameră decizională.

„Este o victorie pentru care mă bucur nu în nume propriu, ca inițiator al proiectului legislativ, ci pentru militarii noștri, femei și bărbați de excepție, care vor avea, odată cu promulgarea și publicarea acestei legi în Monitorul Oficial, condiții de evoluție în carieră mult mai adaptate la realitățile prezentului.

De la adoptarea sa, în 1995, Statutul cadrelor militare a cunoscut multe completări, dar cred cu tărie, fără teama de a exagera, că acesta este cel mai consistent pachet corectiv de la intrarea în vigoare a legii inițiale, menit a asigura tratament egal între categoriile de militari și, ceea ce este cu adevărat important, o atractivitate sporită pentru nobila carieră în slujba Țării” - a transmis senatorul Mihai Fifor.


Potrivit acestuia, modificările și completările adoptate astăzi prin lege cu caracter organic vizează domenii diverse, de la accesul in carieraa, pana la reașezarea piramidei de grade și funcții în cadrele firești și asigurarea posibilităților de evoluție în carieră pentru toate categoriile de personal militar, pe principiile transparenței și egalității de șanse.

„Noile prevederi vor crește motivația personalului militar și vor contribui la întărirea gradului de fidelizare în cadrul sistemului militar.

Voi reveni cu detalii privind modificările adoptate astăzi, pentru că ele sunt cu adevărat importante pentru activul de cadre al Armatei României.

Onoare si Patrie!” - a mai precizat senantroul Mihai Fifor. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii