Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste excepțională pentru fumători! Vor putea fuma în interior, în spaţii separate şi izolate

ro

07 Jun, 2016 19:18 3446 Marime text
Legea antifumat a fost modificată astăzi de către senatori, prin redefinirea spaţiului public închis.
 
Astfel, acesta a fost încadrat de pereţi de jur împrejur, prin permiterea fumatului în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate.
 
„Prin spaţiul public închis se înţelege orice spaţiu accesibil public sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepţia spaţiilor cu destinaţie locativă”, conform unui amendament propus de Comisia juridică, adoptat în plen cu 76 de voturi „pentru”.
 
Mai mult de atât, noile modificări presupun şi permiterea fumatului în spaţii special amenajate destinate exclusiv pacienţilor din spitalele de psihiatrie, scrie Mediafax, potrivit româniatv.net.
 
„Fumatul este permis în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate special pentru această destinaţie, precum şi pe terase exterioare amenajate în acest scop”, prevede un alt amendament, propus de Comisia de sănătate, conform aceleiași surse.
 
Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect de lege.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii