Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste bună pentru rezidenţi în medicină, medicină dentară şi farmacie

ro

06 Dec, 2016 11:24 1991 Marime text
Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Sănătăţii, de luna trecută, se face o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu, iar medicii rezidenți pot alege, în funcție de punctajul obținut, oricare loc sau post dintre cele scoase la concurs la nivel național. „Până în prezent, rezidenții susţineau concursul într-unul din cele 6 centre universitare în care se organiza concursul şi puteau opta doar pentru locurile și posturile disponibile în centrul de concurs si centrul arondat acestuia. Acest lucru a fost posibil printr-o actualizare de interfaţă şi de arhitectură a sistemului informatic de repartizare a rezidenților folosit de către Ministerul Sănătății“.
Noul sistem informatic a transmis concomitent procesul de repartizare către toate centrele universitare, precum și opțiunile candidaților și a permis actualizarea în mod automat a tuturor locurile/posturile rămase, la nivel național, pentru a asigura tranparența procesului.
„Pe lângă Ministerul Sănătăţii, beneficiarii indirecţi ai noii metode sunt Centrele Universitare din Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș, Timişoara, cât și cei 5757 candidaţi – din care 3728 eligibili“, se menţionează în comunicat.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii