Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste bună pentru militari. Ce se va întâmpla cu statutul lor. Ce discrimări au fost eliminate

ro

04 Dec, 2018 15:50 4401 Marime text
Mihai Fifor, fostul Ministru al Apărării Naționale a postat pe Facebook o veste bună pentru toți militarii: finalizarea demersurilor procedurale vis a vis de statutul soldaților și gradaților profesioniști. 

 "Vă anunțam într-o postare anterioară despre faptul că astăzi, la Comisia de apărare din Senatul Romaniei, a început dezbaterea amendamentelor la Statutul cadrelor militare (Legea 80/1995).

Revin cu încă o veste bună pentru militari, mai exact, soldații și gradații profesioniști, pentru că am finalizat demersurile procedurale și  în ceea ce privește statutul lor, reglementat prin Legea 384/2006, depunand astazi, initiativa legislativa de modificare a legii.

La această initiațivă, ne va fi alături și domnul deputat Dorel Caprar, președintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, așa cum o face de fiecare dată.

Initiativa legislativa de modificare a legii 384, pentru care am solicitat dezbaterea în procedură de urgență, nu vizează acordarea unor privilegii ci, așa cum am discutat în repetate rânduri cu reprezentanții Ligii Militarilor Profesioniști, atunci când ocupam mandatul de ministru al Apărării, este vorba despre eliminarea unor discriminări de tratament între diversele categorii de personal, precum și îmbunătățirea și aducerea la standardele actuale a unor prevederi referitoare la cariera militară și la unele drepturi ale militarilor.

Este exact ceea ce am convenit cu reprezentanții LMP, la ultima întâlnire de la sediul MApN, din luna noiembrie.

Sper că, prin adoptarea in regim de urgenta a initiativei legislative de modificare a Legii 384, vom putea contribui la îmbunătățirea condițiilor de muncă și de pregătire ale personalului armatei noastre. Am convingerea că și colegii mei, deputati si senatori, vor susține acest demers.

Onoare și Patrie!", a menționat fostul Ministru al Apărării Naționale, Mihai Fifor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii