Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:09 05 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vedete din România, cununate, pe plaja din 2 Mai, de un preot caterisit

ro

22 May, 2017 13:19 3581 Marime text
Actorul Octavian Strunilă s-a căsătorit cu Oana Botez, mama copiilor săi, cununia religioasă desfăşurându-se pe plaja din 2 Mai. Cel care a oficiat nu mai face parte, însă, din Biserica Ortodoxă Română, fiind exclus din cler.

Ştefan Popa, fostul paroh din Topraisar, a fost caterisit de Arhiepiscopia Tomisului în toamna lui 2013, în urma unui scandal ce privea conduita personală.  

„Nu este recunoscut de nicio Biserică Ortodoxă. Din momentul în care a fost caterisit, nu a mai funcţionat ca preot la Biserica Ortodoxă. S-a dus la o biserică pirat. Această cununie religioasă nu este recunoscută de Biserica Ortodoxă Română”, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

 

„Ce a oficiat domnul, că preot nu îi mai putem spune, nu este valid. Cu părere de rău pentru miri, care probabil au dorit să facă cununia pe plajă, unde nu mai poate fi oficiată nicio nuntă. Probabil au găsit astfel o soluţie alternativă.  Nici năşirea lor nu va fi validă. Nu oricine se îmbracă în preot este şi preot”, a precizat Tănăsescu.

 
Ştefan Popa a postat pe contul său de Facebook imagini de la cununia de sâmbătă: „(...) am avut onoarea şi bucuria să oficiez Sfânta Taină a Cununiei unui cuplu deosebit, Octavian şi Oana Strunilă, care prin talentul lor ne fac viaţa mai frumoasă. Dumnezeu să-i binecuvânteze împreună cu familiile lor şi cu naşii Paul şi Cătălina!”.
 
„Paul şi Cătălina” sunt actorul Paul Ipate şi artista Jojo.
 


Sursa foto: captură Facebook

Ti-a placut articolul?

Comentarii