Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:16 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vecinii ne avertizează "Dacă migranții încep să treacă prin România, Ungaria va ridica un gard la graniță"

ro

19 Jan, 2016 20:48 652 Marime text
 
Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a lansat, astăzi, un avertisment clar în privinţa emigranţilor. El a susţinut că Ungaria este pregătită să înceapă imediat ridicarea unui gard de sârmă ghimpată și la granița cu ţara noastră dacă migranții vor încerca să-și schimbe ruta prin România. Declaraţia a fost dată agenției Reuters de ministrul ungar: "Dacă trebuie să construim un gard acolo (la granița cu România, n.red.), suntem pregătiți să începem chiar de a doua zi".
 
Avertismentul său survine după ce ministrul austriac de interne, Johanna Mikl-Leitner, a anunțat, vineri, că Austria va interzice intrarea pe teritoriul său a migranților care intenționează mai degrabă să tranziteze Germania decât să ceară azil acolo. Prin urmare și Slovenia a luat imediat o măsură similară pentru a evita blocarea migranților pe teritoriul ei.
 
Cei de la Reuters consideră că aceste măsuri ar putea transforma România într-o rută preferată de migranții care vor încerca mai departe să traverseze Ungaria în drumul lor către vestul Europei. În prezent, migranții care debarcă în Grecia își continuă călătoria pe ruta balcanică traversând succesiv Macedonia, Serbia, Croația, Slovenia și Austria, de unde merg mai departe către statele din vestul Europei, în special Germania.
 
Pe de altă parte, șeful diplomației ungare a sugerat că actualele planuri ale Uniunii Europene de a controla afluxul migranților care continuă să vină în număr mare sunt nerealiste, în opinia sa fiind nevoie de zeci de mii de polițiști sau soldați pentru a stăvili acest val.
 
Ridicarea acestor garduri a fost sever criticată de UE, dar între timp Slovenia și Austria au decis la rândul lor să construiască garduri la granițe, însă doar cu scopul de a controla valul migrator, nu pentru a-l opri.sursa foto: hungarytoday.hu

Ti-a placut articolul?

Comentarii