Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:06 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vârstnicii Mangaliei, premiați de municipalitate

ro

28 Nov, 2013 17:53 875 Marime text

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a oferit joi persoanelor vârstnice din localitate diplome de onoare, buchete de flori și un ajutor financiar. Conform  unei Hotărâri a CL, persoanele care au împlinit 70, 80, 85, 90 de ani, dar și 50 de ani de la căsătorie sunt recompensate, lunar, de municipalitate.

S-au bucurat de recunoștința autorităților locale 21 de persoane, care au împlinit 70 de ani, 12 persoane de 80 de ani, 5 persoane de 85 de ani, precum și o persoană care a împlinit 90 de ani, dar și alte trei familii, care au ajuns la 50 de ani de la căsătorie. Septuagenarii primesc de la Primărie 350 de lei, octogenarii, cei care au împlinit 85 de ani, precum și nonagenarii, dar și familiile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie — câte 400 de lei.

În cadrul ceremoniei, edilul Cristian Radu a transmis vârstnicilor Mangaliei urări de sănătate și tradiționalul 'La mulți ani'! El i-a informat pe cei prezenți în legătură cu măsurile sociale inițiate de municipalitate. 'De anul viitor, pensionarii cu pensii foarte mici vor beneficia de subvenții mai mari de la Primărie. Serviciul social lucrează intens pentru a identifica acele persoane care au muncit în oraș și își duc traiul la limita subzistenței. Prețul gigacaloriei va fi mai mic în 2014, iar apoi o altă problemă pe care o vom rezolva este cea a câinilor fără stăpân.

Ne dorim cu siguranță să dezvoltăm proiecte mari, însă am preluat Primăria cu datorii uriașe. Pentru a evita falimentul, a trebuit să strângem cureaua. În al doilea rând, doresc să ajutăm tinerii Mangaliei să nu plece din oraș. Ei sunt viitorul de mâine, iar când voi fi pensionar ca dumneavoastră să ne bucurăm că îi avem lângă noi', a precizat edilul Cristian Radu.

Menționăm că de la începutul anului, au beneficiat de sprijinul municipalității aproape 400 de persoane, care au ajuns la vârste respectabile.

Ti-a placut articolul?

Comentarii