Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valeriu Zgonea-„ Nu poți pur și simplu confisca și da spre adopție copiii unei familii”

ro

20 Dec, 2015 21:42 1632 Marime text
 
Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a scris astăzi pe pagina personală de Facebook faptul că a fost impresionat de cazul Bodnariu.
 
De asemenea, el susține că va folosi canalele diplomației parlamentare pentru a pleda în favoarea returnării copiilor în sânul familiei.
 
„De foarte multe ori, mai ales în preajma Sărbătorilor, umplem internetul cu urări pentru prieteni, amici sau cunoștințe. Sunt frumoase și generale, realitatea e însă de multe ori concretă și doare. M-a impresionat cazul familiei Bodnariu din Norvegia, situația părinților și mai ales a copiilor. Am văzut ce a comunicat MAE, faptul că monitorizează cazul, dar cred că rolul nostru, ca și oameni politici, e sa dăm un semnal în plus, unul ferm, în favoarea semenilor noștri. (...) Voi folosi, în consecință, canalele diplomației parlamentare pentru a pleda în favoarea returnării copiilor în sânul familiei. Nu poți pur și simplu confisca și da spre adopție copiii unei familii, așa ceva nu se face. Poate fi într-adevăr utilă o anchetă socială: sigur că important este, în primul rând, ca acești copii să fie bine, dar România are autorități competente în acest sens, care pot fi de folos”, a fost mesajul transmis de Valeriu Zgonea pe pagina sa de socializare.
 
Acesta a mai subliniat ideea conform căreia situația familiei ar trebui clarificată în cooperare cu autoritățile române cu expertiză în domeniu, nu doar decisă de autorități străine.
 
„România a trecut deja prin situația adopțiilor în anii ?90 și parțial anii 2000, nu ne mai permitem greșeli, fiecare copil trebuie să conteze pentru români și România. Copiii familiei Bodnariu merită sărbători fericite, în cadrul unei familii care să îi iubească! Dacă îmi doresc ceva de Sărbători, e să existe mai puține drame în familiile de români, din România și din străinătate: merităm să avem familii fericite și trebuie să lucrăm cu toții pentru acest scop, cu tot sufletul!”, a completat președintele Camerei Deputaților.
 
Ieri, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că monitorizează cu atenție situația familiei cetățeanului român ai cărui cinci copii minori au fost preluați de către autoritățile de protecție a copilului din Norvegia.
 


Sursa foto: Facebook - Valeriu Zgonea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii