Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:06 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valentin Ionescu este noul director general al Bursei

ro

27 Aug, 2010 02:16 7288 Marime text

valentin-ionescu2.jpgValentin Ionescu, 38 de ani, a fost numit director general al Bursei, de către Consiliul de Administraţie, într-o încercare de a aduce sânge proaspăt pe o piaţă care de abia îşi trage sufletul şi unde listările, în special ale companiilor private au lipsit.

El o înlocuieşte pe Anca Dumitru. Valentin Ionescu lucrează pe piaţa de capital din 1995, el fiind la început broker şi director de operaţiuni. Ultima poziţie deţinută a fost în cadrul BCR - Erste. În ultimii ani el a lucrat la Praga, pentru Wood şi la Viena, pentru o societate de brokeraj.

Pentru prima dată bursa aduce la conducerea executivă un broker, un om din piaţă, care a tranzacţionat acţiuni, obligaţiuni, a listat companii şi a administrat conturile unor investitori. După redeschiderea pieţei de acţiuni, în 1995, bursa a fost condusă din punct de vedere executiv de Stere Farmache, care este în acest moment preşedintele Consiliului de Administraţie. Când preşedintele Ion Iliescu şi Farmache redeschideau bursa în toamna lui 1995, Valentin Ionescu era printre brokerii care au tranzacţionat primele acţiuni. Ulterior, societatea unde lucra - Euro Invest Vision - a listat dezvoltatorul imobiliar Impact la bursă, în 1996.

El a lucrat până în anul 2006 la Euro Invest, după care a făcut un MBA în SUA, la universitatea Georgetown. După terminarea studiilor, a fost recrutat de cel mai mare broker ceh de acţiuni, Wood, pentru biroul de la Praga, unde a lucrat timp de doi ani. După izbucnirea crizei financiare a revenit în ţară, fiind consilier al preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). În toamna anului 2009 a plecat la Viena, pentru a lucra din nou cu proprietarii Euro Invest, traderi austrieci de acţiuni şi alte titluri financiare. În vara acestui an, a fost recrutat de Erste, pentru a se ocupa în România, la BCR, de un proiect de retail de produse financiare.

"Expertiza in domeniul pietelor bursiere, precum si cunoasterea aprofundata a profilului clientilor acestor piete l-au recomandat pe dl. Valentin Ionescu pentru functia de Director General al BVB. Apreciem
ca dl. Valentin Ionescu va conduce BVB intr-o noua etapa a dezvoltarii acesteia in linie cu strategia Bursei. In acelasi timp, apreciem activitatea depusa de dna Anca Dumitru care a asigurat managementul societatii intr-o perioada dificila pentru piata de capital si a reusit sa administreze in mod prudent activitatea Bursei in aceasta perioada", declarat Stere Farmache, preşedintele BVB.

După ce bursa s-a listat, în luna iunie 2010, a fost contactat de cel mai mare acţionar şi de preşedintele bursei, pentru a prelua conducerea executivă.
Începând cu anul 1998, când a apărut pe piaţă Ziarul Financiar, Valentin Ionescu a fost printre cei mai frecvenţi colaboratori ai publicaţiei.
Având în vedere că problema principală a bursei este lipsa investitorilor, a societăţilor, în special giganţii de stat din domeniul energetic, misiunea lui Valentin Ionescu este de a încerca să mărească volumul de tranzacţionare şi interesul pentru bursă.

Sursa: ZF.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii