Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:14 21 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vaccinul Hexaxim, scos basma curată de ANMDM

ro

29 Feb, 2016 19:27 1937 Marime text
 
Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a remis presei un comunicat în care subliniază că niciunul dintre copiii diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic nu a fost vaccinat cu Hexaxim, aşa cum s-a speculat în presă. 
 
Potrivit comunicatului, vaccinul Hexaxim a fost autorizat la data 21 iunie 2012, în baza art. 58 din Regulamentul CEE nr. 726/ 2004, urmând aceleași proceduri de evaluare cantitativă și calitativă ca și vaccinul Hexacima. Cele două produse aparțin aceluiași deținător de autorizație de punere pe piață, Agenția Europeană a Medicamentului garantând asupra echivalenței standardelor de evaluare a documentației de autorizare.
 
"Pe fondul discontinuității în aprovizionare cu vaccinul Hexacima, în România, ca și în alte state membre ale Uniunii Europene, precum Belgia sau Polonia, a fost autorizat, prin pârghia legislativă a autorizației de punere pe piață pentru nevoi speciale, vaccinul Hexaxim al aceluiași producător", se arată în comunicatul respectiv.
 
ANMDM afirmă că, în mod similar tuturor vaccinurilor, Hexaxim este pus pe piață numai după testarea în regim serie de serie, înainte de comercializare, conform procedurii administrative UE de eliberare oficială a seriilor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tudor 29 Feb, 2016 20:50 Nu este doar Hexaxim in lumina reflectoarelor. Pe romedic scrie clar ca vaccinul antipoliomielitic este una din cauzele acestui sindrom. Acum autoritatile arunca praf in ochi populatiei.