Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:56 22 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va fi coșmar în Constanța. Intră în reparații capitale Podul de la Butelii. Sunt gata avizele

ro

27 Feb, 2016 03:58 12699 Marime text
 
Pe data de 23 februarie, anul acesta, Primăria Municipiului Constanța a emis autorizația de construire numărul 320, la solicitarea Municipiului Constanța, pentru ”Reparații capitale și modernizarea pasajului Cumpenei”.

Toate lucrările la Podul de la Butelii, așa cum este cuoscut Pasajul Rutier Cumpenii, pot dura, potrivit documentului la care facem referire, 24 de luni, și chiar mai mult având în vedere experiențe similare.
Reamintim că proiectul de hotărâre privind modificarea art. 1 din HCL nr. 297/2015 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii “Reparaţii capitale şi modernizarea pasajului Cumpenei” în faza DALI a fost aprobat de Consiliul Local Municipal Constanța în data de 7 decembrie anul trecut.

Tot anul trecut, la 2 octombrie, Primăria Municipiului Constanța emisese certificatul de urbanism numărul 3.407, pentru același obiectiv, situat la adresa bulevardul Aurel Vlaicu, fără număr, zona IC Brătianu, din Constanţa.

În şedinţa de Consiliu Local din 28 mai 2015, consilierii locali din Constanţa votaseră un proiect de hotărâre prin care Podul de la Butelii a fost trecut din gestiunea SC Confort Urban SRL în gestiunea Primăriei Constanţa, pentru investiţii. După ce lucrările vor fi terminate, pasajul va trece, din nou, în administrarea Confort Urban.
Prin Adresa nr. 4393/28.05.2015, SC Confort Urban solicita Primăriei Constanţa preluarea din gestiune a Pasajului Cumpenei, care face legătura între bulevardul I.C. Brătianu şi bulevardul Aurel Vlaicu, aflat în administrarea societăţii, potrivit HCL 63/2013.

Pe acest sector de drum, Confort Urban a solicitat aprobarea unor lucrări de întreţinere şi reparaţii curente - turnarea unui strat de uzură de patru centimetri cu aşternere mecanică şi mixtură asfaltică, montarea unor marcaje rutiere, scoaterea în totalitate a şinei de tramvai, decopertarea şi refacerea izolaţiei, precum şi reabilitarea covorului asfaltic.
Ce va fi de acum încolo nu vrem să ne gândim când și așa în zonă, la orele de vârf, traficul în sensul giratoriu, din intersecția străzii Cumpenei și bulevardul IC Brătianu, este unul de coșmar. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • paul 27 Feb, 2016 11:01 In doi ani altii construiesc orase .
  • Ovidiu 27 Feb, 2016 09:55 Cosmarul se va muta la sensul giratoriu de langa podul Nicolae Filimon .La Cora va fi liniste . Daca in orele de varf functionau semafoarele din acea intersectie traficul se desfasura in mod civilizat insa atat timp cat autoritatile nu isi respecta contribuabilii vorbele sunt de prisos . Doi ani sa repari un podet , ar muri de ras sefii de triburi din Padurile Amazonului.. In vremea lui Ceausescu podul care traverseaza lacul la Mangalia a fost construit in 3 luni. Bani pentru toate pomenile electorale se gasesc insa pentru un lucru bine facut nu sunt parale .Pasajul trebuia prelungit peste bd IC Bratianu si astfel se rezolva problema ambuteiajelor din aceasta intersectia . In Constanta se construiesc ghetouri pentru puturosi , se dau pomeni electorale iar bani pentru investitii importante nu mai sunt .
  • C 27 Feb, 2016 08:56 Nu va fi asa rau. Se va elibera in sfarsit intersectia macar pe perioada reparatiilor. :)))
  • Ctean 27 Feb, 2016 08:13 Problema nu este neaparat ca se inchide ca ne descurcam ,problema este cat dureaza ca daca se intind ca aia de la agigea pe zeci de ani sau ca ala de la ipmc vai mama noastra, trebuie gasita o firma serioasa ,nu una infiintata la botu calului care dupa ce a luat banii nu ma este si dupa un an cade podu si prinde orbu scoatei ochii ,hai sa vedem ce o se intimple si cu asta.