Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va discuta cu ministrul Muncii Chiru - „Primăria este responsabilă de salariile angajaţilor de la cămin”

ro

08 Apr, 2011 00:56 1094 Marime text

Preşedintele organizaţiei judeţene PDL Constanţa, Gigi Chiru, a discutat astăzi cu protestatarii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice, nemulţumiţi de salariile pe care le primesc în calitate de angajaţi ai acestei instituţii.

 

Chiru a precizat că a fost invitat la faţa locului prin telefon de către o doamnă care lucrează la cămin. „Am asistat la o manipulare a acelor oameni. Cineva şi-a propus să-şi bată joc de ei şi le-a sugerat să organizeze un aşa-zis miting spontan", a afirmat Gigi Chiru. Preşedintele PDL Constanţa a afirmat că angajaţii de la căminul de bătrâni au salariile mici ca urmare a modificării prevederilor Legii 285/2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice, precizând totodată că Primăria Constanţa este responsabilă de salariile angajaţilor de la cămin, fiind principalul ordonator de credite care poartă responsabilitatea administrării căminului, iar pe deasupra mai primeşte şi pensiile vârstnicilor pe care-i îngrijeşte.

Chiru a precizat că a discutat şi cu directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă despre această problemă şi că luni va avea o întâlnire cu ministrul Muncii pentru a discuta despre reîncadrarea salariaţilor de la căminul de bătrâni, astfel încât aceştia să beneficieze de salarii la nivelul celor pe care le primesc funcţionarii din Primăria Constanţa. „Voi consulta specialişti pentru a vedea ce soluţii există", a precizat Chiru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii