Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:06 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USTDA extinde “Global Procurement Initiative” în România

ro

17 Jun, 2015 18:42 616 Marime text
 
Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare a SUA (USTDA) a semnat un memorandum de înţelegere cu Cancelaria Prim-ministrului, creând un nou parteneriat în cadrul „Global Procurement Initiative: Understanding Best Value – GPI” (Iniţiativa Globală privind Achiziţiile Publice: identificarea celei mai bune valori). Conform memorandumului, USTDA va învăţa peste 50 de reprezentanţi ai instituţiilor româneşti cum să obţină cea mai bună valoare şi cum să includă o analiză a costurilor ciclului de viaţă în procedurile de achiziţii publice. Pregătirea se va desfăşura în cadrul unui seminar de trei zile cu profesori ai programului „Dreptul achiziţiilor publice” al Facultăţii de Drept din cadrul George Washington University.
 
Ceremonia de semnare a fost prezidată de Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici. În subordinea ministerului condus de el se află nou-înfiinţata Agenţie Naţională pentru Achiziţii Publice. Seminarul GPI va susţine obiectivele Guvernului României de a creşte capacitatea de acţiune a personalului responsabil de achiziţii şi de a demonstra rezultate pozitive în procesul de achiziţii publice. Parteneriatul USTDA cu România se adaugă eforturilor agenţiei de a asigura condiţii egale pentru companiile americane care participă la licitaţiile publice internaţionale. 
 
Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare a SUA ajută companiile să creeze locuri de muncă prin exportul de produse şi servicii americane pentru proiecte de dezvoltare prioritare în ţările cu o economie emergentă. USTDA stabileşte legătura între companiile americane şi oportunităţile de export prin finanţarea de activităţi de planificare de proiecte, proiecte pilot şi organizarea de vizite de documentare în SUA, creând în acelaşi timp infrastructură durabilă şi creştere economică în ţările partenere.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii